Irkçı taksi yolcusu viral olunca Birleşik Krallık polisi peşine düştü

Yolcu öfkeyle bağırırken sürücü soğukkanlılığını kaybetmedi

Bir taksi şoförünün ırkçı tacize maruz kaldığını gösteren görüntülerin yoğun bir şekilde internette paylaşılmasının ardından polis soruşturma başlattı.

Beyaz erkek yolcu "Burası İngiltere" diye bağırıp "Sizi mahvedeceğiz" derken şoför Abid Mustafa soğukkanlılığını koruyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birmingham'da çekilen bir dakikalık videoda 39 yaşındaki taksi şoförü, "Bunu şimdi Facebook'a koyacağım dostum, daha fazla kişi seni ve söylediklerini görecek" uyarısında bulunuyor.

Ancak görüntülerde dili sürçtüğü görülen adam şu yanıtı veriyor: "Zerre umrumda değil ahbap. "Zerre umursadığımı mı sanıyorsun?."

Video, adamın hareketsiz takside, Mustafa'nın yanındaki yolcu koltuğunda oturmasıyla başlıyor.

Yolcu şu ifadeleri kullanıyor: "Kim olduğunu sanıyorsun? Özel birisi olduğunu mu sanıyorsun, Pakistan?"

Adam görünüşe göre Hindistan savaş uçaklarının komşusuna hava saldırıları düzenlediği geçen seneki bombardımandan bahsediyor.

Adam gülerek, "Sana şu kadarını söyleyeyim, Hintlilerin sizi bombalaması şaşırtıcı değil. O savaşı asla kazanamayacaksınız, değil mi?" diyor.

Görüntülerde sükunetini koruyarak kendine hakim olan Mustafa, adama para üstünü uzatırken, "Sorun değil" diye cevap veriyor.

Yolcu şöyle diyor:

Bu arada burası İngiltere. "Ve sen de lanet olası İngiltere'de çalışıyorsun. Bu yüzden içinde bulunduğun ülkeye saygı duy.

Mustafa'ysa şu yanıtı veriyor: "Çok teşekkürler beyefendi."

Daha sonra onlara dönük kamerayı işaret eden 4 çocuk babası şunları söylüyor:

Bunu şimdi Facebook'a koyacağım dostum, daha fazla kişi seni ve söylediklerini görecek. Böylece insanlar yüzünü de görebilir.

Yolcuysa şöyle diyor: "Zerre umurumda değil."

Mustafa daha sonra adama, eğer gitmezse bekleme süresi olarak dakikada 25 penilik (yaklaşık 2 TL) ücret ödemesi gerektiğini söylüyor ve "Teşekkürler ahbap, buradaki işimiz bitti" diye ekliyor.

Yolcu daha sonra Mustafa'ya doğru yaklaşıp yüzünden birkaç santimetre uzakta şunları söylüyor: "Sana ne soracağım, sence Pakistan, İngilizleri yenecek mi?"

Mustafa, "Biz yarışma için burada değiliz, beyefendi" cevabını veriyor.

Ancak yolcu sözlerine devam ediyor: "Sana savaşlar hakkında ne diyeceğim.Sizi mahvederiz." Taksiden indiği esnada adamın "S**tir git. S**tiğimin Müslüman ***ığı" dediği duyuluyor.

West Midlands polisi şunları söyledi:

Birçok insan bize bu videoya dair sorular soruyor. Videonun farkındayız ve soruşturma yürütüyoruz. Polisler bu sabah (perşembe günü) taksi şoförüyle iletişime geçti ve en kısa zamanda onunla görüşmek için randevu aldı. Bu esnada yolcunun izini sürme çabalarımız da devam ediyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime/

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU