Matrix serisinin ünlü yönetmeni Lilly Wachowski, Hollywood’dan neden uzaklaştığını açıkladı

Wachowski, film yapma sürecinin sarsıcı olduğunu anlattı

Matrix serisinin ünlü yönetmeni Lilly Wachowski, Hollywood’dan neden uzaklaştığını açıkladı.

The Matrix’in ortak yaratıcılarından Lilly Wachowski, Keanu Reeves ve orijinal üçlemenin oyuncu kadrosuyla birlikte Matrix evrenine geri dönüyor.

1999’da The Matrix serisini başlatarak sinema tarihine geçecek bir yapıma imza atan kardeşlerden Lilly Wachowski çalışmalarına uzun bir ara vermiş daha sonra 2012’de Bulut Atlası (Cloud Atlas), 2015’te Jüpiter Yükseliyor (Jupiter Ascending) ve son olarak yine 2015’te Netflix dizisi Sense8’le karşımıza çıkmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Comicbook.com’da yer alan habere göre Wachowski, Matrix’in ardından verdiği uzun aranın sebebini ilk kez açıkladı. “Bir ayağının kapının dışında” olduğunu söyleyen yönetmen, sektöre karşı bir kızgınlığı olduğunu çünkü “kişisel zamanını harcadığını hissettiğini” belirtti.

Film çekmeyi bir zaman makinesine binmeye benzeten Wachowski, bu sürecin sarsıcı olduğunu ve bazı filmlerde “zaman makinesinden inmenin bir buçuk yıl sürdüğünü” ifade etti.

Bu sürecin kendisi için gerginliğe neden olduğunu belirten Wachowski, bir kırılma noktasına geldiğini ve uzaklaşmak zorunda kaldığını söyledi.

Böylece Sense8’in ardından çalışmalarına 6 yıllık bir ara veren Wachowski, kişisel dünyası için vakit ayırmaya ihtiyacı olduğunu belirtti.

Wachowski, filmlerinin hayranları, özellikle de trans toplumu üzerindeki etkisine dikkat çekti. Bir kişinin trans kadın olarak yaşlanabileceğinin canlı örneği olduğunu söyleyen yönetmen, “Trans bireyler bu filmleri benim translığımın ve kendi translıklarının gözünden görebilir” dedi.

 

Independent Türkçe, Comicbook.com

Derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU