Ahmet Ağaoğlu'ndan men cezası yorumu: Karar yanlış değerlendirme sonucu verildi, CAS'tan geri dönecektir

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, UEFA Üstü Kurulu tarafından verilen bir yıl men cezasının, yanlış değerlendirme sonucu ortaya çıktığını belirterek, bu kararın CAS'tan döneceğine olan inançlarının tam olduğunu söyledi

Ahmet Ağaoğlu / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un başkanı Ahmet Ağaoğlu, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) tarafından, bordo-mavili kulübe verilen Avrupa kupalarından 1 yıl men cezasını değerlendirdi. 

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde, kulübün resmi sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan Ağaoğlu, kararın yanlış bir değerlendirme sonucu ortaya çıktığını ve verilen cezasının İsviçre'deki  Spor Tahkim Mahkemesi'nden (CAS) döneceğine olan inançlarının tam olduğunu belirtti.

 

 

UEFA üst kurulunun UEFA'dan bağımsız olarak hareket eden bir yapıda olduğunu, Trabzonspor'un 2019 bütçesi gelir-gider dengesini sağladığını ve aynı zamanda kar açıklayan bir kulüp olduğunu hatırlatan Ağaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Bugün itibariyle bu yanlış anlaşılan ve UEFA Üst Kurulu'nun yanlış değerlendirmesinden kaynaklanan bu cezanın bir an önce CAS'a taşınmasının kararını vermiş bulunmaktayız. Hazırlıklarımız başladı, çalışmalarımız devam ediyor. Buna benzer bir sıkıntıyı geçen sene farklı boyutlarda yaşadık. Orada yapmış olduğumuz itirazlar ve vermiş olduğumuz mücadeleler neticesinde 2019-2020 yılında UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkını elde ettik.

Olayın CAS'a taşınacağı ve hukuksal süreç başlatıldığı için gerekçeli kararda bu iki önemli madde nerede ne gibi hatalar yapıldığı noktasında herhangi bir açıklama yapmayacağım. Ancak tüm kamuoyunun şunu bilmesini istiyorum ki çok yanlış bir değerlendirme ve bu yanlış değerlendirme sonucunda verilmiş bir karar. Çok kısa süre içerisinde bunun da CAS'tan geri döneceğine olan inancımız tamdır.

 

Ahmet Ağaoğlu - AA2.jpg
Ahmet Ağaoğlu: İsviçre'deki hukuk büromuzla birlikte hukuki süreci başlattık / Fotoğraf: AA

 

"Hiçbir şey mücadele etmeden, savaşmadan kazanılmıyor"

"Eliniz ne kadar güçlü olursa olsun, ne kadar haklı olursanız olun hiçbir savaş mücadele etmeden kazanılmaz" diyen Ahmet Ağaoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

Buradaki mücadelemizi çok ciddi boyutlarda yapmak için her türlü hazırlığı yaptığımızı da hem camiamızın hem de kamuoyunun emin olmasını istiyorum. Hiçbir ödülün, hiç bir başarının kimseye altın tepsi içinde sunulduğu görülmemiştir. Yönetime geldiğimizden beri sadece futbolla uğraşmadığımızı, çok farklı sıkıntılarla, çok farklı zorluklarla mücadele etmek zorunda olduğumuzu kamuoyu zaten yakından izlemiştir. Bu doğrultuda İsviçre'deki hukuk büromuzla birlikte hukuki süreci başlatmış bulunmaktayız. 

"Camiamız ve taraftarlarımız süreci sükunetle takip etsinler"

Taraftarları süreci sükunetle takip etmeye davet eden Ahmet Ağaoğlu, bu konudaki mücadele ve görevin kendilerinde olduğunu ve 2019 yılında yaptıkları görüşmeleri hatırlatarak, şöyle konuştu:

Herkesin emin olmasını istiyorum. Sadece ve sadece bizim önümüzde 8 haftalık bir lig süreci, kupa yarı final ve olası kupa final maçımız var. Camiamızın ve taraftarlarımızın bütün enerjisini oynayacağımız maçlara odaklamalarını istiyorum. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve UEFA'ya kurum olarak gösterilen tepkilerde bana ulaştı. Şu kadarını söyleyebilirim. TFF bu dosyada bizimle birlikte mücadele ediyor. Verilen kararda UEFA'nın bağımsız bir kurumu tarafından verildiği için UEFA'ya da tepki göstermenin anlamlı olmadığını düşünüyorum. Lütfen bu konuda taraftarlarımızı sükunete davet ediyorum. Olay kontrolümüz altında. Ciddiyetle süreci yürüteceğiz. Karar, CAS'tan dönecektir. Bu konuda da en ufak bir endişemiz yok.

 

Ahmet Ağaoğlu - AA1.jpg
Ahmet Ağaoğlu: Herkesi lig ve kupa maçlarına konsantre olmaya davet ediyorum / Fotoğraf: AA

 

"Şampiyon olmak futbolcuların, onları Şampiyonlar Ligi'ne getirmek de bizim görevimiz"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yaşanan sürecin ardından oyuncularla da görüştüğünü belirterek, sözlerini şöyle noktaladı:

Siz şampiyon olun biz de sizi UEFA Şampiyonlar Ligi'ne götüreceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu konudaki hassasiyeti anlıyorum. Sükunetle yürütmemiz bir görev olduğu için bunu bize bırakmalarını istiyorum. Zaten görev bizim kontrolümüz altında. Süreç belki uzayabilir ama sürecin uzaması da asla ve asla bizim aleyhimize olmayacak. Herkesi lig ve kupa maçlarına konsantre olmaya davet ediyorum. Şampiyon olmak bizim futbolcularımızın ve teknik heyetimizin görevi onları Şampiyonlar Ligi'ne getirmekte bizim görevimiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Men kararı dün akşam açıklandı

UEFA, finansal yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle Trabzonspor'un Avrupa kupalarından bir yıl men edilmesine karar verdi. 

Yapılan açıklamada, Trabzonspor'un 2020-2021 ve ya 2021-2022 sezonlarının birinde UEFA kupalarına katılmayı hak kazanması durumunda 1 yıl men edileceğini duyurmuştu.

UEFA'dan bu sezon öncesinde yapılan açıklamada da UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB), Trabzonspor'un 2019-2020 sezonunda Avrupa Ligi'nde mücadele etmesini onaylamıştı. 

UEFA, bordo-mavili kulübün 2016'da yaptığı Finansal Fair Play anlaşmasının kurallarını ihlal ettiği, 15 Ekim 2019 tarihine kadar istenilen şartları yerine getirmemesi halinde 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarında UEFA organizasyonlarına katılım hakkı kazanması halinde bunlardan birinden men edileceği belirtmişti. Trabzonspor'un söz konusu tarihe kadar istenilen şartları yerine getirmesi halinde ise bu cezanın uygulanmayacağı kaydedilmişti.

Süper Lig lideri Trabzonspor, kalan 8 haftalık süreçte şampiyon olması durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katlım hakkı elde edecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU