IŞİD’in son kalesi Bağoz’da çatışmalar şiddetlendi: 47 ölü, 7 yaralı

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Bağoz’da IŞİD’e ait noktalara top atışlarını yoğunlaştırdı. Şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede IŞİD militanlarına ait alanın iyice daraltıldığı belirtiliyor

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Basın İrtibat Merkezi, Bağoz’daki operasyona ilişkin yayınladığı açıklamada, son 48 saatte 43 IŞİD militanın öldürüldüğünü duyurdu.

Açıklamaya göre, IŞİD mevzilerine yönelik Uluslararası Koalisyon ile SDG'nin bombardımanı sürerken, IŞİD’liler son 48 saat içinde 6 bomba yüklü araç ve 2 canlı bomba ile SDG'ye saldırı düzenledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

SDG’nin Operasyonlar Odası Sözcüsü Lilwa Abdullah, Bağoz’da IŞİD mensuplarını çembere aldıklarını ancak kadın ve çocuklar için de güvenli tahliye yolu bıraktıklarını söyledi.

“IŞİD militanları gizlendikleri tünellerden saldırıyor”

Bölgeden son iki günde 2 binden fazla kadın ve çocuğun tahliye edildiğini aktaran Abdullah, “IŞİD militanları teslim olmaya devam ediyor. IŞİD burada bulunan sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor” dedi.

 

 

IŞİD militanların bulundukları alanda tüneller kazdığını belirten Abdullah, “Militanlar bu tünellerde gizlenmeye ve buradan saldırılar düzenlemeye çalışıyorlar” diye konuştu.

SDG Basın İrtibat Merkezi’nin açıklamasına göre saldırılarda 4 SDG’li öldü, 7 kişi de yaralandı. 

Beş yıl süren şiddetli çatışmaların ardından, Batılı ülkeler tarafından desteklenen yerel güçler, IŞİD'i Suriye ve Irak sınırındaki birkaç yüz metrekarelik alan hariç, bölgeden sürdü.

Fırat Nehri’nin doğu kıyısında küçük bir köy olan Bağoz, IŞİD’in elindeki son yerleşim yeri. Bağoz’un düşmesi IŞİD’le mücadelede önemli bir aşama olarak görülüyor.
 

DAHA FAZLA HABER OKU