UEFA'nın men cezasını CAS'a taşıyacak Trabzonspor'dan açıklama: Şampiyon olarak Şampiyonlar Ligi'ne gideceğiz

Trabzonspor'da Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, "İnşallah bunu da aşacağız. Şampiyon olarak Şampiyonlar Ligi’ne gideceğiz" dedi

UEFA, mali yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle Trabzonspor'a Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası vermişti / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekibi Trabzonspor, Avrupa kupalarından bir yıl men edilmesi nedeniyle Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuruda bulunacağını duyurdu.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

UEFA bugün verdiği kararla birlikte daha önce kendileriyle imzalamış olduğumuz uzlaşma anlaşmasına kulübümüzün uymadığı sonucuna varmıştır.  Karara saygılı olmakla birlikte, kulüp avukatlarımızla yapmış olduğumuz değerlendirmede söz konusu karara katılmadığımızı özellikle vurgulamak isteriz. UEFA’nın kararına karşı 10 gün içerisinde İsviçre’deki CAS'a itiraz edeceğimizi kamuoyuna duyururuz.

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ertuğrul Doğan: Biz şampiyon olacağız ve Şampiyonlar Ligi'ne gideceğiz.

Trabzonspor Kulübü Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Doğan, Avrupa kupalarından bir yıl men edilmeleri kararına ilişkin olarak göreve geldikleri günden bu yana çok zorluklarla karşılaştıklarını ve arkadaşlarıyla bunları aşmasını bildiklerini dile getirerek, şunları kaydetti: 

İnşallah bunu da aşacağız. Safları sıklaştıralım. Biz şampiyon olacağız ve Şampiyonlar Ligi’ne gideceğiz! Trabzonsporumuzun tek bir icralık dosyası yoktur. Hiçbir kulübe borcu yoktur. Hiçbir oyuncuya veya menajere de borcu yoktur. Biz kimsenin kasasıyla ilgilenmiyoruz, işimize bakıyoruz. Herkes de kendi işine baksın.

 

 

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, UEFA’nın vermiş olduğu kararla ilgili olarak bugün saat 11.00'de bir açıklama yapması bekleniyor.

Süper Lig lideri Trabzonspor, kalan 8 haftalık süreçte şampiyon olması durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katlım hakkı elde edecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU