Ömer Çelik: Mansur Yavaş dava açma sözü verdi, heyecanla bekliyoruz

AK Parti Sözcüsü CHP Ankara adayı Yavaş'ın basın toplantısındaki konuşmasına yanıt verdi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik / Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "AK Parti'nin 'Mansur Yavaş' diye bir meselesi yok. Mansur Yavaş, CHP, Kılıçdaroğlu ve ittifak içinde o adaylığa destek verenlerin meselesidir" dedi.

AK Parti, bu soruları gündeme getirene kadar ne CHP Genel Başkanı ne CHP yönetimi ne Mansur Yavaş ne de ittifakın diğer mensuplarının hiçbir şekilde bu konuya bir cevap vermediğini savunan Çelik, "Birtakım yalan beyanlar var. Bir siyasetçiye yakışmayan beyanlar bunlar. Birkaç gündür sustuklarını, bu işin arkasında kimin olduğunu görmek istediklerini söylüyorlar" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Mansur Yavaş ile bu kişi arasında bir taraf da değiliz"

Yavaş’ın dün yaptığı basın toplantısıyla ilgili konuşan Ömer Çelik şunları kaydetti:

"Oradaki beyanlarında bizim sanki kendisinin ihtilaflı olduğu bir kişiyle bir tarafgirlik tutumu sergilediğimizi söylüyor. Kendisinin ihtilaflı olduğu bu kişiyle ilgili olarak benim 'saygıdeğer bir işadamı' gibi bir ifadem olmamıştır. Bunu herkes benim basın toplantımda duydu. Böyle bir ifade kullanmadım, çünkü biz, bu kişiyi tanımıyoruz. Saygıdeğer bir işadamı mıdır yoksa Mansur Yavaş'ın iddia ettiği gibi kriminal bir kişi midir? Bu konuda bilgi sahibi değiliz. Buna karar verecek bir olan da değiliz."

"En iyi bilecek Mansur Yavaş"

Mansur Yavaş'ın AK Parti'yi "Böyle bir kriminal kişiliği niye savunuyorsunuz?" diye suçladığını söyleyen Çelik, "Bu kürsü, Türkiye'de sivil siyasetin gelişmesine karşı kurulan tezgahlarla mücadele etme bir kürsüdür. Dolayısıyla iftira, tezgah arıyorlarsa bu kendilerinin şu anda içinde bulundukları atmosfer çerçevesindeki siyasi ilişkilere bakmaları gereken bir durumdur" ifadelerini kullandı. Ömer Çelik şöyle konuştu:

"AK Parti'nin 'Mansur Yavaş' diye bir meselesi yoktur. Mansur Yavaş, CHP, Kılıçdaroğlu ve ittifak içinde o adaylığa destek verenlerin meselesidir. Bizim meselemiz, saygıdeğer Ankara seçmeninin karşısına CHP'nin nasıl bir adayla ve yaklaşımla çıkmayı içine sindirdiği meselesidir. Bu husustaki gerçeklerin kamuoyuna duyurulması her siyasi partinin görevidir. Biz, Türkiye'deki bütün siyasi meselelerle ilgili bir partiyiz. Meseleye bu açıdan bakıyoruz."

"3 günden değil üç aydan bahsediyoruz"

Yavaş'ın basın toplantısında cevap vermek için birkaç gün beklediğini ifade ettiğini anımsatan Çelik şunları söyledi:

"Bu beyanı da doğru değil. Çünkü bu iş, birkaç günlük bir mesele değil. Bu konuyla ilgili ilk haberlerin çıkması, 11 Aralık 2018 tarihi. 3 günden değil 3 aydan bahsediyoruz. 'Böyle birkaç gün bekledim, o yüzden cevap vermek için kenarda durdum' gibisinden bir yaklaşım, bir siyasetçinin başvurmaması gereken maalesef yalan bir beyandır." 

“Dava açma sözünden geri durmasın”

AK Parti Sözcüsü Çelik “Bundan sonra böyle bir adayı devam ettirip ettirmemek, CHP'nin meseleyi sindirme kapasitesiyle alakalı durumdur" diye konuştu.

Çelik, Mansur Yavaş'ın açıklamalarına ilişkin, "Bu konuların mahkemede görüşülmesi, kamuoyunun önünde daha açık ve net bir şekilde konuşulması için dava açma sözünden sakın geri adım atmasın. Bu davayı heyecanla beklediğimizi ifade etmek isterim" ifadelerini de kullandı. 

"CHP adayının sahte senetle icra takibi yaptığı açıktır" 

Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün katıldığı bir televizyon programındaki konuşmalarına değinerek, şunları kaydetti:

"Aynı şeyi o da yapıyor, iddianın esasına ilişkin bir şey söylemiyor. CHP Genel Başkanı, hakkında kesinleşmiş mahkeme kararları olan, sahte senetle icra takibi yaptığı konusunda kesinleşmiş mahkeme kararları olan bir kişiyi Ankaralının önüne aday olarak çıkarma durumundan dolayı sorumluluğu ilk önde olan kişidir. Bu meselelere iyi cevap vermesi gerekir. Fakat yine dersine çalışmamış, Yargıtay’da kesinleşmiş bir karar olmasına rağmen konunun başka yerlerinde dolaşıyor ve Ankara'ya, Türkiye'nin gözbebeğine aday gösterdiği şahsın kendisinin bahsettiği bu kriminal kişinin, bu Mansur Yavaş'ın arkadaşı olduğunu, onunla bağlantılı bir kişi olduğunu sürekli olarak görmezden gelerek bu iddiayı ortaya koyuyor.” 
 

DAHA FAZLA HABER OKU