Mars’ta yürüyecek ilk kişi ‘muhtemelen’ bir kadın olacak

NASA’nın aya yeniden gitmek ve kızıl gezegeni keşfetmek gibi büyük planları var

NASA başkanı aya yapacakları ikinci Mars seyahatine kadınların kesinlikle dahil olacağını söylüyor 

Fotoğraf: Victor Tangermann/NASA 

NASA Başkanı Jim Bridenstine Mars’a gidecek ilk kişinin “muhtemelen” bir kadın olacağını duyurdu.

Konuk olduğu bilim ve teknoloji temalı “Science Friday” radyo programı sırasında Bridenstine, Neil Armstrong’un miras bıraktığı bayrağı taşıyarak insanlığı ilk kez Mars’a götürecek kişinin bir kadın olabileceğini söyledi.

Bridenstine, kızıl gezegene gidecek kişi kim olursa olsun, NASA’nın aya yapacağı ikinci seyahate kadınların kesinlikle dahil olacağını söyledi.

NASA’nın sayıca çok ve türlü yetenekleri olan çalışanları olduğunu belirten Bridenstine, aya gidecek ilk kadını görmek için “sabırsızlandıklarının” da altını çizdi.  

Bridenstone daha önce NASA’nın yakın dönem hedeflerinden bahsederken, astronotları aya yeniden gönderip, insanlık tarihinde ilk kez kalıcı bir üs kuracaklarını açıklamıştı.

Geçen ayki bir duyurusunda, “Aya yenilikçi teknoloji ve sistemlerle giderek, ay yüzeyinde daha önce mümkün olduğundan çok daha fazla yer keşfedeceğiz. Bu kez aya gittiğimizde, kalacağız” şeklinde konuşmuştu.

İnsanlığı hem yeniden aya hem de ilk kez Mars’a götürme çabaları, NASA’nın çalışmaları için farklı şirketlerle ortaklık kurmasını sağladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NASA’ya göre, Mars seyahatiyle ilgili en düşündürücü konu, insanların uzayda yaşama nasıl adapte olacağı ve atık üretimiyle nasıl başa çıkılacağı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/science

Independent Türkçe için çeviren: Irmak Göksu 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU