İBB Başkanı İmamoğlu: Kanal İstanbul’u konuşacak kadar boşboğazlık eden, anlamsız yöneticilik figürlerinin malzemesinin parçası olmayacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, şehrin altyapı ve üstyapı kentsel donatı ihtiyaçlarını karşılayan İSTON’un Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (CSC) tarafından gold (altın) sertifika ile ödüllendirildiği törene katıldı

Ekrem İmamoğlu / Fotoğraf: İBB Basın

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB iştiraki İSTON’un Tuzla’daki tesislerinde gerçekleştirilen tören öncesinde, Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Türkiye Hazır Betoncular Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık ve İSTON Genel Müdür Ziya Gökmen Togay ile bir araya geldi. 

İSTON’un Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (CSC) tarafından gold (altın) sertifika ile ödüllendirildiği törende konuşan İmamoğlu, “Gurur verici bir belgenin törenindeyiz. Yeni nesil bir anlayış, yeni nesil bir belediyecilik diye tanımladığımız, 2019’dan itibaren ortaya koyduğumuz felsefenin gurur verici bir temsili olarak görüyoruz bu belgenin İBB ve İSTON iştirakimizle buluşmasını. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İSTON’un Hadımköy tesislerinin ödülünü Tuzla’da aldıklarını hatırlatan İmamoğlu, benzer başarının buradaki tesiste de elde edilmesi temennisinde bulundu. 

“Atılacak adımlar tüm Türkiye’yi ilgilendiriyor”

Bu tarz başarıları tüm kurum kapsamında yakalamak istediklerinin altını çizen İmamoğlu, çalışmalarını bu yönde planladıklarını ifade etti.

İSTON’un önemli bir kurum olduğunu ve iştirakin geçmişinden bugüne emeği geçen herkes teşekkür eden İmamoğlu, “Bu belge, İSTON’un sorumluluğunu büyütmüştür. Burada atılacak adımların sadece İstanbul halkını, sadece İBB’yi değil; Türkiye’deki tüm belediyeleri, tüm kurumları, kuruluşları ilgilendirdiğini de unutmayalım. Biz zaten iştiraklerimizin sınır dışına hizmet eden iştirakler olmasını, bu noktada da gelişimlerini sürdürmelerini hedef olarak koymuştuk” diye konuştu. 

Deprem konusunda güvenilir yapıları elde etmek zorunda olunduğunu hatırlatan İmamoğlu, şunları söyledi: 

“Bu konuyu gündemimizden hiç çıkartmadık. Pandemi döneminde de çalışmalarımızı devam ettirdik. Şu anda projesi tamamlanan ‘Deprem Eğitim Parkı’ sürecini başlattığımız 2 noktamız var. Güçlü, güvenilir konut ihtiyacını karşılama konusunda da KİPTAŞ’la adımlarımız var. Sosyal konut anlayışında da hiçbir vatandaşımızın, uygun fiyata aldığı bir konutta kalite düşüklüğünü asla ve asla hissettirmeyen uygulamalarla üretimimizi yapacağız. Bunların hepsi, deprem sorununun çözümünün bir konusu. Burada en önemli konulardan birisi de beton kalitesi.”

“Kimse bu işi siyasi bir yalpalamanın paydaşı haline getiremez”

İstanbul’da yoğun bir nüfus yapısı olduğunu vurgulayan İmamoğlu, bu anlamda yerinde dönüşüm ve güçlendirmenin yok sayılamayacağının altını çizdi.

Depremin ana mesele olduğunu hatırlatan İmamoğlu, bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a yaklaşık 3 hafta önce bir mektup gönderdiğini söyledi.

“Kimse bu işi siyasi bir yalpalamanın paydaşı haline getiremez” diyen İmamoğlu, “Bizim ortak aklımız, insan kaynağımız bu süreci çözecek kapasitede ve yetenektedir. Ancak buna fırsat tanınmalıdır. Deprem, siyaset üstü bir meseledir. Kimsenin siyasi malzemesi olamaz. Bu iş ne tek başına İBB’nin işidir ne de bir hükümetin işidir. Bu şekilde konuyu öncelemezsek memlekette, işte çıkar birileri, boşboğazlık yapar, böyle bir gün de bile Kanal İstanbul’u konuşacak kadar gündem tutmaya çalışır” ifadelerini kullandı.

“Biz kurumlarımızla varız”

İBB’nin her anlamda Türkiye’nin önemli bir motor gücü olduğunu ifade eden İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:  

“İstanbul’un böyle önemli sorunlarının olduğu bir ortamda bile, insanların daha canını tehdit eden süreci çözemediği, daha bu psikolojiyi atlatamadığı bir dönemde bile Kanal İstanbul’u konuşacak kadar boşboğazlık eden, anlamsız yöneticilik figürlerinin malzemesinin bir parçası biz olmayacağız. Biz, kurumlarımızla varız. İBB, her anlamda Türkiye’nin önemli bir motor gücüdür, lokomotifidir. İştirakleri de bu sorumluluğu taşımalıdır. İSTON da bu sorumluluğu taşıyor. Bugün, güzel bir örneğini yaşadık.”

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU