Atatürk Havalimanı’nda bir garip olay... Yemenli kadın "Polis eşyalarıma el koydu" dedi, video yayınlayıp yardım istedi

İstanbul Atatürk Havalimanı’na inen Yemenli bir kadın, sosyal medya üzerinden yayınladığı videoda polislerin eşyalarına el koyduğunu söyledi. Birkaç saat sonra başka bir video yayınlayan kadın, “Anlaşmazlık oldu. Siyasi bir şey yok” dedi

Adının Weam Tiri olduğunu söyleyen Yemenli kadın, sosyal medya hesabına yüklediği videoda Türk Hava Yolları’na ait uçakla KKTC’ye giderken uçağın acil bir iniş yaptığını, pasaport kontrolünde görevlilerin kendisini polis bürosuna götürdüğünü söyledi.

Tiri, polisin eşyalarına el koyduğunu ve hasta olan kızıyla birlikte havalimanında kısılıp kaldığını iddia etti.

Görüntülerde havalimanı görevlilerinin Yemenli kadına sakin olması yönünde telkinde bulunduğu, Yemenli kadının ise kolundan tutan görevliye “bana dokunma” diye bağırdığı görülüyor.

Havalimanı yetkilileri henüz bir açıklama yapmadı ancak videoya, yayınlandığı ilk saatlerde özellikle Arap kullanıcılar tarafından yoğun tepki geldi.

Arap sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi

Bir kullanıcı, “Atatürk Havalimanı’nda Yemenli kadına yapılan ırkçılıktır. Kadına saygı gösterilmesi gerekir” yorumunu yaptı.

Başka biri, Yemenli kadının sebepsiz yere gözaltına aldığını iddia etti.

Bakan Soylu’nun açıklaması hatırlatıldı

Bazı kullanıcılar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 3 Mart'ta Polatlı'da yaptığı konuşmayı hatırlattı. Soylu o konuşmasında "Avrupa'da, Almanya'da öyle terör örgütünün toplantılarına katılıp da ondan sonra gelip Antalya'da, Bodrum'da, Muğla'da tatil yapanlar var ya, onlar için de tedbir aldık şimdi. Hadi gelsinler bakalım havalimanlarından içeriye girsinler. Gözaltına alıp yallah, öyle kolay değil. Dışarıda hainlik yapıp, içeride, Türkiye'de keyfini, sefasını sürmek bundan sonra kolay değil" demişti.

 

 

Soylu’nun açıklaması bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından “turist olarak Türkiye’ye gidenler havalimanında gözaltına alınacak” şeklinde yorumlanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, Soylu’nun sözleri ile ilgili “farkı yönlere çekildi” ifadelerini kullanmıştı.

Yine Dışişleri Bakanı Sözcüsü Hami Aksoy, Soylu’nun ifadelerinin “bağlamından koparıldığını” söyleyerek, “Sayın İçişleri Bakanımızın terörle mücadele kapsamında yaptığı beyanların bu bağlamdan koparılarak çarpıtılmasının maksatlı olduğu açıktır” açıklamasını yapmıştı.

Saatler sonra başka bir video yayınladı: Yanlış anlaşılma oldu

Atatürk Havalimanı’ndan ayrıldıktan saatler sonra Twitter hesabına başka bir video yükleyen Yemenli kadın Weam Tiri, yaşananların “yanlış anlaşılma”dan ibaret olduğunu, asıl tartışmanın Türk polisi ise değil, Türk Hava Yolları personeli ile yaşandığını söyledi.

 

 

İlk yüklediği canlı yayın videosunun yayılmasını istemeyen Tiri, takipçilerine “görüntüleri siyasi amaçlar için kullanmayın” çağrısı yaptı.

Kızıyla birlikte sağ salim eve vardığını söyleyen Tiri, sık sık Türkiye’ye gidip geldiğini belirtti.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU