New York'ta polis aracına molotof atmaktan gözaltına alınan iki avukattan biri Princeton mezunu çıktı

ABD'de siyahi George Floyd'un polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından New York'taki eylemlere katılan iki avukatın polis aracına molotof kokteyl atmak suçundan gözaltına alındığı açıklandı

ABD'de 40'tan fazla kentte protestolar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 25 eyalet ve Washington'da DC'de Ulusal Muhafızlar güvenliği sağlamakla görevlendirildi (Reuters)

ABD'de siyahi Amerikalı George Floyd'un polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından New York'taki eylemlerde iki avukat polis aracına molotof kokteyl atmaktan gözaltına alındı.

Polis, Brooklyn Barosu üyesi ve insan hakları avukatı 31 yaşındaki Urooj Rahman ile 32 yaşındaki avukat Colinford Mantis'in cumartesi günü park halindeki polis aracına molotof kokteyl attığını duyurdu.

Olayda yaralanan olmadığı açıklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Önde gelen eğitim kurumlarından Princeton Üniversitesi ve New York Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun avukat Mantis ile Rahman'ın olaydan kısa süre sonra yakalandığı açıklandı.

Brooklyn'deki mahkemeye sunulan dosyaya göre bölgedeki güvenlik kameraları Mantis ile Rahman'ın kimliğini teşhis etti.

Olay sırasında Mantis'in aracı kullandığı, Rahman'ın da bir bira şişesini molotof kokteyl yaparak daha önceden zarar görmüş ve camları kırılmış polis aracına atarak yanmasına neden olduğu belirtildi.

Mantis'in çalıştığı hukuk firması çalışanının koronavirüs salgını sonrası iş yerinden izne çıkarıldığını açıkladı.

Mahkemeye çıkarılması beklenen avukatlar, federal suç olan polis aracına patlayıcıyla zarar vermekle suçlanıyor.

Suçlu bulunurlarsa avukatların her biri 20 yıla kadar hapis cezası alabilir.

 

Independent Türkçe, New York Times, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU