Etiyopya'daki kazanın ardından THY de Boeing 737 Max uçuşlarını durdurdu

157 kişinin öldüğü kazadan sonra birçok ülke Boeing 737 Max seferlerini askıya aldı, bu uçakların hava sahasına girmesini de yasakladı

Boeing 737 Max yolcu uçağı

Etiyopya’da 157 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasının ardından birçok ülke Boeing 737 Max8 ve Boeing 737 Max9 tipi uçakları seferden kaldırdı. Bazı ülkeler bu uçakların hava sahasına girmesini de yasakladı.

Türk Hava Yolları da filosunda bulunan 12 Boeing 337 Max uçağının operasyonlarını ikinci bir karara kadar durdurduğunu açıkladı.

THY Basın Müşavirliği’nden, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, Boeing 737 MAX 8 ve Boeing 737 MAX 9 tipi hava araçlarının uçuşlarının, uçuş emniyetini teminen tedbir amaçlı olarak ikinci bir karara kadar durdurulduğunu bildirmesinin ardından bir açıklama yapıldı.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi “737 Max uçaklarımızın sizin emniyetiniz için seferlerden çekilmesi sebebi ile oluşabilecek aksaklıkları hoşgörüyle  karşılamanızı istirham ederiz” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birçok ülkeden Boeing 737 Max tipi uçaklara yasak

Etiyopya’daki uçak kazasının ardından Almanya, Avusturya, Fransa ve Hollanda Boeing 737 Max  uçuşlarını durdurdu.

İngiltere, Avustralya, Singapur, Çin ve Endonezya da hava sahasını Boeing 737 Max tipi yolcu uçaklarına kapattıklarını duyurdu.

Ayrıca Brezilya'nın Gol Havayolları, Meksika'dan Aeromexico şirketi, Hindistan'ın Jet Airways ve Arjantin'in Aerolineas firması da Boeing "737 Max 8" tipi uçaklarının seferlerini durdurdu.
 


5 ayda Boeing 737 Max kazalarında 346 kişi öldü

Etiyopya Hava Yolları'na ait "B737 Max 8" tipi yolcu uçağı, 10 Mart 'ta Addis Ababa'dan Kenya'nın başkenti Nairobi'ye gitmek için kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, kazada uçaktaki 157 kişinin tamamı hayatını kaybetmişti.

Endonezya'nın Lion Hava Yollarına ait JT 610 sefer sayılı "B737 Max 8" tipi uçağı da geçen yıl 29 Ekim'de Cakarta'dan Sumatra Adası'ndaki Pangkal Pinang şehrine gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra denize çakılmış ve 189 kişi yaşamını yitirmişti.
Bu kaza, "B737 Max 8" tipi uçakların ilk kazası olarak tarihe geçmişti.
 

DAHA FAZLA HABER OKU