Süleyman Soylu'nun sözlerinden sonra... Her 5 Alman'dan 4'ü "Türkiye'ye gitmem" diyor

Tagesspiegel gazetesinin anketine göre Almanların yüzde 80'i siyasi nedenlerle Türkiye'ye seyahat etmek istemiyor

Türkiye, Almanlar için İspanya ve Yunanistan'ın ardından en çok tercih edilen yurt dışı tatil destinasyonu konumunda bulunuyor.

Ankat sonucuna göre Almanların yüzde 80'inin, Türkiye'ye seyahat etmeyi düşünmesinin nedeni siyasi gerilim...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 3 Mart Pazar günü yaptığı açıklamada, “Avrupa’da, Almanya’da öyle terör örgütünün toplantılarına katılıp da ondan sonra gelip Antalya’da, Bodrum’da, Muğla’da tatil yapanlar var ya, onlar için de tedbir aldık şimdi. Hadi gelsinler bakalım havalimanlarından içeri girsinler. Gözaltına alıp yallah, öyle kolay değil. Dışarıda hainlik yapıp, içeride, Türkiye’de keyfini, sefasını sürmek bundan sonra kolay değil” demişti.

Bu açıklamanın ardından Almanya Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarına yönelik Türkiye'ye yönelik seyahat tavsiyelerini güncellemiş, “Türk hükümetinin, Alman medyasının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik yeni tedbirler almasının ihtimal dışı bırakılamayacağı” ifadesine yer verilmişti.

Alman hükümetinin tepki gösterdiği bir diğer karar ise aralarında Almanların da bulunduğu birçok yabancı gazetecinin süresi dolan basın kartlarının yenilenmemesi oldu. Basın kartı süresi yenilenmeyen iki Alman gazeteci, geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi terk etmek zorunda kaldı.

Bu gazetecilerden biri olan ZDF televizyonunun İstanbul büro şefi Jörg Brase, basın kartının süresinin uzatıldığını açıkladı ve kısa süre sonra İstanbul'a döneceğini duyurdu. Almanya’ya dönen diğer gazeteci olan Tagesspiegel’in Türkiye muhabirleri Thomas Seibert’in de basın kartının süresinin önümüzdeki günlerde uzatılması bekleniyor.

Alman Tagesspiegel gazetesi anketini tam da bu tartışmaların hararetlendiği dönemde, 6-12 Mart tarihleri arasında yaptı. 5 bin 47 kişinin katılımıyla yapılan ankete göre Almanların yaklaşık yüzde 80'i Türkiye'ye seyahat etmeyi düşünmediğini söyledi. Yüzde 66,8'i ise kesinlikle Türkiye'ye gitmeyeceğini belirtti.

Yaşanan gelişmelerden etkilenmediğini ve Türkiye'ye seyahat etmeyi düşünebileceğini söyleyenlerin oranı yüzde 20'de kaldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre 2018'de Almanya'dan Türkiye'ye giden turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 26 artmış ve 4,5 milyona ulaşmıştı. 

DAHA FAZLA HABER OKU