TV tarihinde izleyiciyi en çok merakta bırakan 20 dizi bölümü

'JR'ı kim vurdu?'dan 'Bay Burns'ü kim vurdu?'ya kadar, diziler izleyicinin merakını ayakta tutmak açısından televizyonun en etkili silahlarının başında geliyor. Independent'ın TV yazarları Jack Shepherd ve Jacob Stolworthy en iyileri keşfe çıkıyor

Sağ üstten saat yönünde: Simpsonlar, Breaking Bad, Dallas ve Friends (Fox/AMC/NBC)

Jack Shepherd & Jacob Stolworthy - The Independent

Doğru yapıldığında, TV’de izleyiciyi merakta bırakmakta en etkili araç, diziler olabilir.

En iyi diziler, bir sonraki bölümün hemen yayımlanması için sizi sabırsızlığa sevk ederek saçınızı başınızı yoldurabilir. Daha da güzeli, ipuçlarını ortaya serip, sonucu asla açıklığa kavuşturmayan, ortada bırakan yapımlardır. Başarısız olanlar ise sizi yeni bölümleri izlemekten uzaklaştırır ve yapımı tepetaklak eder.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uzun yıllar boyunca, en iyi diziler için ölçüt, 1980'de tüm dünyada TV’leri kasıp kavuran Amerikan dizisi Dallas'ın ana konusu olan "JR'ı kim vurdu?" idi. O kadar çok konuşuluyordu ki, ikinci dönem başkanlık adaylığı için yürüttüğü seçim kampanyası sırasında Jimmy Carter dahi bu ‘cinayet’ hakkında şaka yapmıştı.

Bu tarz merak unsurları, kısa bir süre sonra polisiye kurmacanın ötesine geçti. The Office ve Friends gibi sit-com'lar bile bu merak unsurunu karakterlerin üzerine yükledi. EastEnders'tan Neighbours gibi günlük ‘arkası yarın’lar da sonraki bölümü izletebilmek için olay örgülerine bu merak unsurlarını ekledi.

Peki, televizyon tarihinde en iyi merak unsurları hangileri? Independent, TV tarihinde bir sonraki bölüm için en fazla merak uyandıran bölümleri derledi. Dizilerin listemize girmesini sağlayan bölümlerini görmek için galeriye tıklayınız.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/features

Independent Türkçe için çeviren; Özlem Sakın, Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU