Mansur Yavaş'tan iddialara yanıt: Rakibimizin can simidi gibi sarıldığı şahıs çocuk istismarından yargılanıyor

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, hakkında düzenlenen “sahte senet” iddianamesiyle ilgili konuştu. Yavaş, hakkındaki şikayetle ilgili “Bir suç makinesinin şahsıma yönelik iftiraları” iddiasında bulundu

Mansur Yavaş, kendisini şikayet eden, "suç makinesi" dediği kişi ve hakkında iddianame düzenleyen savcıyla ilgili çeşitli iddialarda bulundu

CHP ve İYİ Partili vekillerle beraber basın toplantısı düzenleyen Mansur Yavaş, hakkındaki iddiaların sahibi için "Yüzde 80 şizofren raporu var, belgede sahtecilikten hükümlü, çocuk istismarından da halen yargılanıyor” açıklamasını yaptı.

Yavaş: Bir suç makinesinin şahsıma iftiraları

“Bugün burada adeta bir suç makinası tarafından şahsıma atılmış iftiralara, bu iftiralardan medet umanlara cevap vermek için toplandık” diyen Yavaş, şunları söyledi:

“Bu iftiralara yanıt vermek için iki nedenle bekledik. Bu kumpasın arkasında kimlerin olduğunu görmek. Allah'a şükür ki biz de gördük milletimiz de gördü. Ankara halkının iradesi arkamızda oldukça hiç kimse bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. İkinci sebebi yasalara göre devam eden bir yargılama hakkında davayı etkileyecek yazılı ve sözlü beyanda bulunulamaz.” 

Ömer Çelik ve Mehmet Özhaseki’yi suçladı

Mansur Yavaş, haberi yapan gazete ile “kasıtlı olarak adil yargılamayı etkilemek istediler” dediği Mehmet Özhaseki ve AK Parti sözcüsü Ömer Çelik hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Anketlere yansıyan farkın rakibi tarafından olgunlukla karşılanamadığını öne süren Yavaş, “Bu kadar yalan ve iftiraya rağmen anketlere yansıyan fark kapanmayınca yeni bir operasyona ihtiyaç duydular” iddiasında bulundu.

“İftiraların nedeni, Özhaseki’den mal beyanı talebim”

Yavaş, hakkındaki iftira kampanyasının nedenin mal beyanında bulunması ve rakibi Mehmet Özhaseki için de mal beyanında bulunmasını talep etmesi olduğunu savundu. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in hakkında suçlamalarda bulunan kişi için “saygın işadamı” ifadesini kullandığını iddia eden Yavaş şunları söyledi:

“Dosyaya intikal eden belgelerden anlaşılıyor ki bu ‘saygın’ iş adamı çocuk istismarından yargılanıyor. Aynı zamanda şizofren raporu var. Hiçbir ilişkim olmadığı demesine rağmen ıslak imzalı ikrarı da orada. Bu sahteci şahıs ne amaçlıyor? Karar onanırsa hapse girecek. Ayrıca diğer istismar dosyasından da ceza alması yüksek. Hapse girmekten kurtulmak için rakiplerimizin adalet gücünü kullanmak için harekete geçiyor.”

Yavaş: Rakibimin maşası sahteci şahıs

Hakkında verilmiş herhangi bir ceza bulunmadığını vurgulayan Mansur Yavaş şöyle devam etti:

“Rakibimizin can simidi gibi sarıldığı bu şahıs, resmi evraklarda sahtecilik, şantaj gibi suçlardan hapis cezası almış bir suçludur. Bu sahteci şahıs avukatlığını yaptığım şirketin şahsıma yapmak istediği ödemeyi alıp kaçmış ve buna karşılık daha önceden şahsıma bırakmış olduğu senedi icraya vermemin sonucunda, şahsın senetteki imzasının sahte olduğu ortaya çıkmıştır. Yani burada asıl mağdur benim. Bir suçun mağdurunu suçlu ilan etmek hangi çirkef zihniyetin ürünüdür?”

Kendisine iftira atan iki tarafın da birbirini kullandığını öne süren Yavaş, “Hükümlü sahteci yargıdan kaçmak için rakibimi kullanmaya çalışırken, rakibim de bana çamur atmak için o sahteci şahsı kendine maşa yapmaktadır” iddiasında bulundu.

“Sahteci şahıs kurtulsun, Mansur Yavaş kaybetsin”

Kendisini hedef alan sahtecilikten hükümlü kişinin hapisten kurtulmak için medyayı ve rakiplerinin adalet üzerindeki gücünü kullanmayı amaçladığını öne süren Yavaş, “Seçim uğruna bu sahteciye bu imkanı vermek bir utanç vesikasıdır” dedi.

“Şunu mu hedefliyorsunuz? Bu sahteci şahıs kurtulsun, Mansur Yavaş'a seçim kaybettirelim? Yoksa çocuk istismarı dosyasından kurtarmak için mi bu şahsı?” sorularını yönelten Yavaş şöyle konuştu:

“Siyaset için bu kadar küçülmeye değer mi? Bu şahsı acilen hapse attırmanız gerekirken, bu şahsa sahip çıkıyorsunuz. Bir koltuk uğruna böylesine sahteci, sabıkalı birinin arkasına sığınılması, televizyonlar çıkartılması tam bir acizliktir. Seçimi kaybediyor olmanın verdiği panikle her ayak oyununa başvurması sadece onun adına değil siyaset adına da talihsizliktir. Kampanyamı hukuk ve ahlak çerçevesinde sürdüreceğiz. Bu Ankaralılara olan borcumuzdur”

Yavaş: İddianameyi düzenleyen savcı KPSS’den sıkıntılı

Mansur Yavaş, hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararına rağmen, aynı olayla ilgili yeni bir suç türü ile iddianame düzenleyen savcı için de bazı iddialarda bulundu. Yavaş açıklamasını şu sözlerle bitirdi:

 “Bu iddianameyi düzenleyen savcının da KPSS soruşturmasından dolayı sıkıntılı olması, bu yöntemin nereden miras kaldığı hakkında fazlasıyla düşündürücüdür. Kaybedilen seçimi sözde geri getirmek için başvurulan bu adi yöntem bizi durduramayacaktır. FETÖ'ye yardım ve yataklıktan çoktan yargı önünde olması gereken, cürümlerinin ifadeleri dava dosyalarını dolduran, teröristi gerilla diyen öven, ısrarla mal beyanı vermeyen birisi için Ankara'nın feda edilemeyeceğini en iyi Ankaralılar bilir. Yaptıkları haberler, açıklamalar açıkca adil yargılamayı etkileme suçu oluşturmaktır. Sahte evraktan, şantajdan, usulsüz görüntü kaydetmekten, cinsel istismardan devam eden davalardan bu şahıs beraat etmesinden memnun mu olacaksınız? Bana seçimi kaybettirmek için bir suçlunun sokakta gezmesi hiç vicdanınızı sızlatmayacak mı?Bir koltuk uğruna düşülen bu oyun tuzak kuranın ayağına dolanmıştır”

Yavaş hakkında, 600 bin dolarlık senedin tahsili için ihtilafa düştüğü Necmettin Kesgin'in şikayeti üzerine, “görevi kötüye kullanma” ve “kişilerin huzur ve sükununu bozmak” suçlarından iddianame düzenlenmişti.

İddianame, Ankara Batı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Mahkeme heyetinin, 10 gün içinde Yavaş'ın yazılı savunmasını alacağı ve dosyayı Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndereceği bildirildi.

DAHA FAZLA HABER OKU