Elon Musk'ın sevgilisi Grimes "ruhunun bir bölümünü" satışa çıkardı

Grimes müzisyen kimliğinin yanı sıra yaptığı görsel eserlerle de adından söz ettiriyor

Grimes ve Elon Musk 2018'de ilişkilerini açıklamıştı (AFP)

Tesla ve SpaceX'in CEO'su ABD'li mucit ve girişimci Elon Musk'ın sevgilisi Grimes "ruhunun" bir bölümünü satışa çıkardı.

Kısa süre önce milyarder Musk'tan bir bebek dünyaya getiren Kanada doğumlu 32 yaşındaki şarkıcı aynı zamanda yaptığı görsel işlerle de tanınıyor.

Grimes, Los Angeles'taki sanat galerisi Maccorone'da 31 Ağustos'a kadar internet üzerinden yapılacak "Selling Out" (Satış) adlı sergisinde resimlerini, çektiği fotoğrafları ve kavramsal sanat çalışmalarını satışa çıkardı.

Koleksiyonda Grimes'ın en iyi teklifi getiren kişiye "ruhunun bir parçasını sattığını" gösteren bir yasal belgeden oluşan kavramsal sanat çalışması da var.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Bloomberg'in haberine göre Grimes, şöhret ve kişisel kimliğin doğasını sorgulayan sanat eserine başta 10 milyon dolar paha biçmeyi düşündüğünü ancak daha sonra vazgeçerek "en iyi teklifi" verene satma kararını şu sözlerle aktardı:

Kimsenin satın almasını istemedim o yüzden 10 milyon dolar diyelim böylece satılmaz diye düşündük. Ancak avukatımla birlikte derin düşündükçe iş  felsefi açıdan daha ilginçleşti. Yasal belgeler biçiminde bir fantastik sanat eseri fikri bana çok cazip geldi. Dünyanının içinde bulunduğu mevcut durumu dikkate alırsak bir şeyi 10 milyon dolara satar mısınız?

Sanatçının bir eserini satarken ruhunun da bir parçasını sattığını söyleyen Grimes "Kendimi her zaman bir görsel sanatçı olarak gördüm ve insanların beni müziğimle tanımasını hep garipsedim" dedi.

Estetik tarzını "Huzursuz görünümlü anime-korku" olarak tanımlayan Grimes bu tarzını müzik videolarında da kullanmıştı.

Grimes ve Musk bu ay doğan erkek çocuklarına "X Æ A-12"  adını vermiş ancak Kaliforniya yasalarının izin vermemesi nedeniyle sayıyı roma rakamlarına çevirmişti.

Bloomberg'e yaptığı açıklamada Grimes oğluna "küçük X" diye seslenmeyi sürdürdüğünü söyledi. Musk'ın 5 çocuğu daha bulunuyor.

 

Independent Türkçe, Bloomberg

DAHA FAZLA HABER OKU