Sandığa günler kala Mansur Yavaş'a iddianame

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik’in "Suçlamalara ilişkin açıklama yapılsın" çağrısı karşısında Yavaş, “Gereken cevabı yarın vereceğim” dedi

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir adayı CHP'li Mansur Yavaş hakkında “görevi kötüye kullanmak” ve “kişilerin huzur ve sükununu bozmak” suçlamalarıyla iddianame düzenlendi.

Yavaş’ın, 600 bin dolarlık senedin tahsili konusunda anlaşmazlık yaşadığı iş insanı Necmettin Kesgin’in şikayeti üzerine başlayan süreç seçim arenasına sıçradı. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Ankara’da düzenlediği basın toplantısında konuyu gündeme taşıyarak CHP’nin ve Mansur Yavaş’ın açıklama yapmasını istedi:

“CHP adayıyla ilgili yasal süreç başlatılıyor. Senetteki imza incelendiğinde vatandaşa ait olmadığı açıkça ortaya koyuluyor. Bu Adli Tıp raporlarıyla sabittir. Bu senet sahtedir. Sahte senedin tespitiyle ilgili icra takibi iptal oluyor. Mahkeme Yavaş'la ilgili olarak kötü niyet tazminatına hükmediyor… Günlerdir bu iddialar basında yer alıyor. CHP'den bir açıklama gelir diye bekledik sonuna kadar. Hiçbir şey gelmedi… ”

Çelik’in sözlerine cevap veren Mansur Yavaş “Gereken açıklamayı yarın yapacağım” dedi: Kirli siyasetin kimseye yaramayacağın sürekli söylüyorum. Kirli siyaseti yapanlara da şunu diyorum; Elinize yüzünüze bulaşır. Bu haberler de aslında aralık ayında yayınlandı, bütün gazetelere de gönderildi. O zaman rağbet etmediler. Ancak anketlerde ara açıldıkça tekrar ısıtıp önümüze getirdiler. 

Yavaş hakkındaki iddianameye ilişkin ayrıntılar

Mansur Yavaş ve Necmettin Kesgin arasındaki ihtilafın SAMAŞ isimli şirkete ilişkin olduğu ve pazarlama işinden kaynaklandığı öğrenildi. 

 

DAHA FAZLA HABER OKU