Taksi şoförü, doğumu başlayan anneyi araçtan indirdi; savcılık ve şoförler odası harekete geçti

Şoför, doğum sancısıyla kanlar içinde kalan anneyi taksiden attıktan sonra 10 lira da ücret aldı

Kocaeli’nin Çayırova Mahallesi'nde doğum sancıları başlayan Suriyeli Ayşe Haşim, hastaneye gitmek için çağırdığı takside doğum yapmaya başlayınca taksi şoförü M.B tarafından araçtan indirildi.

Genç annenin takside yaşadığı doğum anları bir vatandaş tarafından kaydedildi. 

Kadının taksiden kanlar içinde indiği görülüyor. Daha sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri ise anne ve bebeğini alarak hastaneye kaldırıyor.

Haşim, başlayan doğumunu bir apartmanın merdivenlerinde sürdürmek zorunda kaldı.

Komşular, kordon bağı ayrılmayan anne ve bebeği bir eve taşıyarak 112 ekiplerinden yardım istedi.

Sağlık durumları iyi

Olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra anne ve bebeğini hastaneye kaldırdı. Sancılı geçen doğumun ardından hem annenin hem de bebeğin sağlıklı olduğu öğrenildi.

Doğum sonrası takside yaşadıklarını anlatan Ayşe Haşim, doğumunun başlaması üzerine taksicinin kendilerini araçtan indirerek olay yerinden ayrıldığını söyledi.

Baba Mahmud Haşim ise taksicinin kendilerinden 10 lira ücret istediğini, parayı aldıktan sonra gittiğini belirtti.

"Meslekten uzaklıştırılacak"

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Gebze Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Necati Kaya, “Olayla ilgileniyoruz, gerekli ziyaretleri yaptık. Şoför yanlış yapmıştır” dedi. 

Yönetim Kurulunun toplanarak şoför hakkında yaptırım kararı alacağını söyleyen Kaya, “Muhtemelen meslekten uzaklaştırılacak” ifadelerini kullandı.

Plaka sahibi olmadığı öğrenilen şoför hakkında Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında şoför M.B gözaltına alındı.


Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU