Ziraat Bankası, TBB ve Varlık Fonu'ndan sonra Hüseyin Aydın'a dördüncü yöneticilik görevi

Ziraat Bankası Genel Müdürü, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aydın Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği’ne getirildi 

Hüseyin Aydın, 2011'de Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevine getirilmişti. Fotoğraf: AA

Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Tuvan Yalım’ın görevinden istifa etmesinin ardından bu göreve Hüseyin Aydın atandı. Aydın, aynı zamanda Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütüyor. 

Turkcell’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı olan Ahmet Akça ile Atilla Koç ve Hilmi Güler’in kuruldaki üyelikleri devam ediyor. 

Tuvan Yalım geçen yıl Mart ayında Turkcell'in üç ana hissedarı Telia Company, Çukurova Holding ve Rus milyarder Mikhail Fridman ve ortaklarına ait Letter One'ın ortak aday gösterdiği yönetim kurulu üyeleri arasındaydı. 

Hüseyin Aydın kimdir? 

1959’da Artvin’in Borçka ilçesinde doğan Aydın, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Fakültesi’nden mezun oldu.

Meslek hayatına Ziraat Bankası’nda Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Aydın, aynı Kurumda, Müfettiş, Daire Başkanı, Almanya’nın Duisburg kenti temsilciliği ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

31 Mayıs 2005 tarihinde Halkbank'ta Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür olarak görev yapmaya başlayan Aydın, 2011’de Ziraat Bankası’na transferinin öncesinde istifa etti. 

Hüseyin Aydın ayrıca, 2004 yılının nisan ve kasım ayları arasında Pamukbank Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. 

DAHA FAZLA HABER OKU