Afyonkarahisar ormanlarında tilki ile kartalın büyük mücadelesi

Yaban yaşamını gözlemlemek için milli parklara ve ormanlık alanlara yerleştirilen foto kapanlar bu sefer Afyonkarahisar’da bir tilki ile kartalın mücadelesini kaydetti

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından  yaban hayatını gözlemlemek için ormanlık alanlara kurulan foto kapanlar, hem Türkiye’deki vahşi hayvan popülasyonuna dair yeni bilgiler sunuyor hem de onların yaşantılarına dair ilginç ensanteneleri yakalıyor.

Daha çok yabancı belgesellerde görmeye alışık olduğumuz avcı ve av mücadelelerinden biri bu sefer Afyonkarahisar’da görüntülendi.

Sosyal medyada Türkiye’deki vahşi yaşama dair görsellere yer veren Yabanın İzinde (@yabaninizinde) adlı hesaptan yapılan paylaşımda bir kaya kartalı ile bir tilkinin foto kapana takılan mücadelesinin görüntülerine yer verildi.

Mücadelenin sonucu bilinmiyor

Görüntüde yere inmiş halde olan kartalın tilkiye saldırmaya çalıştığı, tilkinin de kendini korumaya çalıştığı görülüyor.

Foto kapan sadece belli bir açıyı gösterdiğinden mücadele sırasında açının dışına çıkan iki hayvandan kimin galip çıktığı bilinmiyor

Ancak doğanın en başarılı yırtıcı avcılarından biri olan kaya kartallarının zaman zaman tilkileri de avladığı bilinen bir gerçek.

Yorum yapan sosyal medya kullanıcıları da daha çok kartalın kazanmış olabileceğini iddia etti.

Ancak mücadelenin yerde devam ediyor olmasından dolayı da sonuç hakkında kesin konuşmak da mümkün değil.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU