Mesut Yılmaz: Akciğer kanseri tedavisi görüyorum

Eski başbakan Mesut Yılmaz, ocak ayında akciğer kanseri teşhisi üzerine başarılı bir ameliyat geçirdiğini ve önleyici kemoterapi gördüğünü açıkladı

1947 doğumlu olan Mesut Yılmaz, 71 yaşında

Eski Başbakan ve eski ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, sosyal medya hesabından, "Sağlık durumumu merak eden arkadaşlarım, dostlarım ve sosyal medya aracılığıyla sayfayı mesaj yağmuruna tutan takipçilerim için bilgilendirme..." başlığıyla bir mesaj paylaştı. 

Ocak ayında yaptırdığı rutin sağlık kontrolünde akciğerinde kanserli tümör tespit edildiğini yazan Yılmaz, 23 Ocak'ta başarılı bir operasyon geçirdiğini söyledi, "Halen önleyici kemoterapi tedavisi görüyorum. Grip salgını ve enfeksiyon sebebiyle görüşmelerime sınırlama getirdiler. Her şey normal seyrinde devam etmektedir. İlgilenen, yorum yapan ve arayan herkese teşekkür ediyorum. En derin saygı ve sevgilerimle" dedi.

71 yaşındaki Mesut Yılmaz, 1991 ve 1999 yılları arasında üç kez başbakanlık ve çeşitli bakanlıklar yapmıştı.

1991-2002 yılları arasında Anavatan Partisi Genel Başkanlığı görevini üstlenen Mesut Yılmaz,  partisi 2002 genel seçimleri'nde meclise giremeyince istifa etti. 2007 genel seçimleri'nde Rize'den bağımsız milletvekili olarak meclise giren Yılmaz, 15 Ocak 2009 - 2011 yılları arasında ANAP ve Doğru Yol Partisi'nin birleşmesi sonucu kurulan Demokrat Parti'de siyasi yaşamına devam etti.

 

DAHA FAZLA HABER OKU