IŞİD’e verilen süre doldu, son operasyon başladı

Suriye'de, Uluslararası Koalisyonun desteklediği Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), IŞİD'in ülkede elinde tuttuğu son yer olan Bağoz köyüne yeni bir saldırı başlattığı belirtildi

Fotoğraf: Reuters - Suriye Demokratik Güçleri

IŞİD'in elinde bulunan ve son kale olarak nitelenen Bağoz köyüne yönelik saldırı dün akşam başladı. Koalisyon güçleri silah deposunu havadan vururken, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) de karadan saldırı başlattı.

SDG Basın Ofisi Sorumlusu Mustafa Bali sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülkenin doğusunda çok küçük bir alanda sıkışan IŞİD'e teslim olması için tanınan sürenin dolduğunu ve ön saflardaki askerlere taarruz emri verildiğini kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bali, ön saftaki güçlerin ilerlemek için emir aldıklarını ve dün akşam harekete geçtiklerini belirtti. Geçtiğimiz ay binlerce IŞİD üyesinin teslim olduğunu belirten Bali IŞİD'in kontrolündeki son toprak parçasında herhangi bir sivilin varlığının gözlemlenmediğini vurguladı.

Geçen ay 4 bin militanın teslim olduğu belirten Bali, geçtiğimiz Cumartesi gününden bu yana Bağoz’dan sivil tahliyesinin gerçekleşmediğini söyledi.

 

 


Yerel kaynakların aktardığına göre, alevlerin ve dumanların yükseldiği Bağoz’da SDG ve IŞİD militanları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Geçen Pazartesi günü Bağoz'dan 3 bin kişi tahliye edilmiş, daha sonra da 500'ü IŞİD militanlarından oluşan 3 bin 500 kişi Salı günü köyden çıkarılmıştı.

Beş yıl süren şiddetli çatışmaların ardından, Batılı ülkeler tarafından desteklenen yerel güçler, IŞİD'i Suriye ve Irak sınırındaki birkaç yüz metrekarelik alan hariç, bölgeden sürdü.

Fırat Nehri’nin doğu kıyısında küçük bir köy olan Bağoz, IŞİD’in elindeki son yerleşim yeri. Bağoz’un düşmesi IŞİD’le mücadelede önemli bir aşama olarak görülüyor.

DAHA FAZLA HABER OKU