İçinde yarışma gizlenen sözleşmeyi baştan aşağı okumak ABD’li öğretmene 10 bin dolar kazandırdı

Yarışmayı düzenleyen firma, Andrews’un ders verdiği okullara ve bir yardım kuruluşuna da bağış yaptı

Satın aldığı sigorta poliçesine iliştirilen gizli yarışmaya katılan ABD'li öğretmen 10 bin dolar kazandı

ABD’nin Georgia eyaletinde bir öğretmen, satın aldığı sigorta poliçesinde herkesin gözden kaçırabildiği detayları okuması sayesinde büyük para ödülü kazandı.

Arkadaşlarıyla Londra’ya gitme hazırlığı yapan Donelan Andrews, Squaremouth firmasından seyahat sigortası satın aldı.

CBS’in haberine göre, yaptığı alışverişler sırasında imzalayacağı sözleşmeleri tüm detaylarına hakim oluncaya kadar okuma alışkanlığı olan Andrews, sigorta poliçesine iliştirilen gizli yarışmayı da fark eden ilk kişi oldu.

Andrews’un gözünden kaçmayan kısımda, “Eğer buraya kadar okumuşsanız, poliçeyi baştan aşağı gözden geçiren Tin Leg’in birkaç müşterisinden biri oldunuz” yazıyordu. Yazının bu kısmına müşterilerin cevap yazabileceği bir de mail adresi eklenmişti.

Firmaya göre maile 23 saat içinde yanıt veren Andrews, 10 bin dolarlık (yaklaşık 55 bin TL) büyük ödülü kazandı.

Müşterilerin çoğunun hizmet alırken imzaladıkları sözleşmeleri gerçekten okumadığını belirten firma, “Poliçe belgelerini baştan aşağı okumanın önemine dikkati çekmek için çok gizli Okuyan Kazanır kampanyası yaptık” ifadelerini kullandı.

Seyahat sigortası şirketi ayrıca, Andrews’un ders verdiği Upson-Lee ve Lamar liselerine 5 bin dolar (27 bin TL), Reading is Fundamental adlı çocuklara kitap okuma faaliyeti yürüten yardım kuruluşuna da 10 bin dolar bağış yaptı.

Donelan Andrews kazandığı para ödülünü, eşiyle 35. evlilik yıldönümlerini kutlamak için gidecekleri İskoçya tatilinde harcayacaklarını söyledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU