Burhan Kuzu ile CHP'li vekiller arasında Zindaşti polemiği

Eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, eroin tüccarı Zindaşti'yle birlikte çekildiği fotoğrafa tepki gösteren CHP'li Özel ve Tanrıkulu ile Twitter'da atıştı

Burhan Kuzu'nun, eroin kaçakçısı Zindaşti'yle çekilmiş fotoğrafı Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi ve eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile CHP'li milletvekilleri Özgür Özel ve Sezgin Tanrıkulu arasında  "Zindaşti polemiği" yaşandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha önce "kendisini tanımam" dediği İranlı eroin kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti'yle fotoğrafı çıktıktan sonra "vatandaşlık işlemleri için yardım istedi" ifadelerini kullanan Kuzu'ya kişisel Twitter hesabından tepki gösteren CHP Manisa Milletvekili Özel, "Bu fotoğraftan sonra, Zindaşti’nin salıverilmesi sürecindeki soru işaretleri bir bir açığa çıkarılmak durumundadır. Bu soruşturma bir an önce Burhan Kuzu’ysa Burhan Kuzu, başka bir milletvekili ise başka milletvekilini kapsayacak biçimde genişletilmelidir" ifadelerini kullandı.

 

 

Kuzu bu tweet üzerine şunları paylaştı:

 

 

 

Kuzu, Özel'in hemen ardından CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nu hedef aldı.

"CHP'li Sezgin Tanrıkulu, utanmadan sıkılmadan insan haklarından bahsediyor. Terörist cenazesinde sen, PKK'nın, DHKP-C'nin avukatı sen, CIA ajanı sen, Tanrıkulu musun yoksa teröristlerin kulu mu?" diye yazdı.
 

Bu yanıta Tanrıkulu da Twitter'dan yanıt verdi.

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU