Pelosi: İlhan Ömer’in ifadeleri antisemitizm niyeti taşımıyor

İsrail yanlısı lobiyi ağır şekilde eleştiren İlhan Ömer’e destek artıyor

Demokratların Latin vekillerinden Alexandria Ocasio-Cortez, Müslüman vekil İlhan Ömer'e sahip çıktı

İlhan Ömer’in İsrail yanlısı grupları ve politikacıları eleştirmesinin ardından Senatör Bernie Sanders ve Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez dahil olmak üzere önde gelen ilericiler kendisine destek veriyor. Bazıları Ömer’in ifadelerinin antisemitik olmadığını söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, Ömer’in o sırada söylediklerinin ne anlama geldiğini düşünmemiş olabileceğini belirterek şunları söyledi:

"Kongre üyesi Ömer’in ifadelerinin başkaları tarafından nasıl anlaşıldığını doğru şekilde değerlendirebileceğimi sanmıyorum. Ancak antisemitik bir yaklaşım amacı taşıdığını düşünmüyorum.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diğer yandan kendisi de Musevi olan Demokrat Parti başkan adayı Sanders’e göre, Ömer’e yapılan saldırılar İsrail’le ilgili Amerikan dış politikası tartışmalarının susturulmasını amaçlıyor.  

Sanders konuyla ilgili şunları söyledi:

“Şu anda benim korkum tartışmayı çıkmaza sokmak için Kongre Üyesi Ömer’in Meclis’te hedef haline getirilmesi. Bu yanlış.”

Ocasio-Cortez ise Ömer’e yapılan saldırıların, Kongre’nin ırkçılık veya antisemitizme dair ihtilaflı meselelerdeki ikiyüzlülüğünü gösterdiğini vurguladı.

Twitter’dan görüşlerini yazan Ocasio-Cortez şunları söyledi:

“İnsanlara incinip incinmeyeceklerini ya da nasıl  hissetmeleri gerektiğini söylemek bana düşmez. Fakat bu tür olaylar şu soruyu akla getiriyor: Homofobik ifadelere karşı kararlı tutum nerede? Siyah ırk karşıtlığına karşı? Yabancı düşmanlığına karşı?”

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU