Davutoğlu ve Akit yazarı Karahasanoğlu arasında tartışma: Sizin dilinizle beyniniz arasında sağlam bir ilişki var mı?

Davutoğlu, Karahasanoğlu’nun 28 Şubat ve Şehir Üniversitesi konusundaki sorularına tepki gösterdi

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Akit TV’de Fatin Dağıstanlı’nın moderatörlüğündeki programda Kenan Alpay, Muharrem Coşkun ve Ali İhsan Karahasanoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, 28 Şubat döneminde başörtülülere yapılan baskılarla bugün Şehir Üniversitesi’ne yapılanların aynı olduğunu söylemesi üzerine Karahasanoğlu’nun sesini yükseltmesi sonrası programda gergin anlar yaşandı.

Karahasanoğlu’nun İstanbul Şehir Üniversitesi ile ilgili aynı soruyu birkaç defa üst üste sormasına tepki gösteren Davutoğlu, moderatör Fatih Dağıstanlı’ya dönerek “Bir soru bir defa sorulur. Aynı terane 5 kez sorularak saygısızlık yapılır mı?” dedi.

Karahasanoğlu’nun 28 Şubat’ta yaşananlar konusunda sorularına devam etmesi üzerine Davutoğlu, “Onu Perinçek’i destekleyenlere sor” dedi.

Karahasanoğlu’nun, “CHP’ye sormayalım mı?” sözlerine ise Davutoğlu şu cevabı verdi:

Ben CHP’nin avukatı değilim. Benim hayatım CHP zihniyetiyle mücadeleyle geçti. Ama siz de AK Parti’nin avukatı değilsiniz. Yanlışların avukatlığını yapmayın. Allah’tan korkun

Karahasanoğlu sesini yükselterek Şehir Üniversitesi ile ilgili yine soru sorunca Davutoğlu, "Sizin dilinizle beyniniz arasında sağlam bir ilişki var mı?" ifadelerini kullandı.

Karahasanoğlu’na sosyal medyadan tepki

Karahasanoğlu’nun, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yönelik üslubuna sosyal medyada tepki gösterildi.

Pek çok hesaptan, Karahasanoğlu’nun saygısızlık yaptığına yönelik yorumlar paylaşıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU