Lady Gaga 'canlı bir oyuncak bebek' olup kamera karşısına geçti

Sanatçı 25. kez V Magazine’in kapağını süslüyor

Lady Gaga 25. kez V Magazine’in kapağında yer aldı

Yenilikçi kıyafetleriyle tanınan Lady Gaga son yıllarda daha rafine bir estetik görüntü sergilese de çok az kişi onun 2010 MTV Video Müzik Ödül Töreni’nde giydiği meşhur etten elbisesini unutabilir.

Lady Gaga bu elbiseyle giyim tarzı açısından sektördeki en deneysel yaratıcılardan biri olarak statüsünü güçlendirmişti. 

V Magazine’le 10 yıllık işbirliklerinin şerefine Lady Gaga “canlı bir oyuncak bebek” kılığına bürünüp derginin Mart sayısının kapağını süsledi. Bu çekimle birlikte sanatçı 25. kez V Magazine’in kapağında yer almış oldu. 

 


32 yaşındaki Lady Gaga kapak fotoğrafında straplez siyah bir elbisenin üzerine giydiği pembe tüylü kürk ve özenle hazırlanmış bir başlıkla şov kızı benzeri bir kıyafetle yer alıyor. Kapak çekimini gerçekleştiren fotoğrafçı Jean-Paul Goude şunları söylüyor:

“Gaga’yı, insanların biriktirip şömine raflarına dizdiği heykelcikler gibi yaşayan bir oyuncak bebeğe, yaşayan bir ikona çevirmek istedik. Ama gerçek boyutlarda.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

V Magazine internet sitesinde yer alan bir yazıda, derginin editörü Stephen Gan’ın Lady Gaga’yla 2009’da New York’ta ilk kez bir araya gelmesi anlatılıyor. Buna göre Gan, Lady Gaga’yı görür görmez sanatçıyla çalışmak istemiş. Yazıda bu buluşmanın “10 yıllık bir yolculuk” başlattığı ifade ediliyor. 

Bu ilk görüşmenin ardından derginin çok sayıda kapağını süsleyen Lady Gaga, 2016’daki 99. sayı için konuk editörlük yapmıştı. Gaga bu sayıda 16 farklı kapağa imza atılmasına yardım etmişti. 

 


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style/women
     
Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala
 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU