İzmir'de bazı cadde ve sokaklar için maske takma zorunluluğu getirildi

28 ilde süren maske takma zorunluluğu, İzmir’de bazı cadde, sokak ve meydanlar için uygulamaya konuldu

Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında 28 ilde uygulanan maske takma zorunluluğu İzmir'de de bazı cadde, sokak ve meydanlar için getirildi. 

İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, tüm ilçelerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek amacıyla daha önce alınmış kararlara ilave olarak bazı cadde ve alanlarda ağzı ve burnu kapatacak şekilde tıbbi ve bez maske kullanımının zorunlu hale getirildiği belirtildi.

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs tedbirleri kapsamında aldığı kararlara bir yenisini daha ekleyerek maske kullanımını il genelinde zorunlu hale getirdi. Konu ile ilgili Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada açık alanlar da dahil olmak üzere tüm vatandaşlar için maske kullanımının yeni bir karar alınıncaya kadar zorunlu olmasına karar verildiği duyuruldu.

Kent genelinde ve 30 ilçede yasağın uygulanacağı sokak, cadde ve alanları öğrenebilmek için tıklayınız

28 ilde maskesiz çıkmak yasak

Koronavirüs salgını nedeniyle Şanlıurfa, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Tunceli, Kırıkkale, Kırklareli, Isparta, Burdur, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Gümüşhane, Bolu, Kocaeli ve Amasya'da maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU