Tek başına seyahat etmeyi seven kadınlar için en iyi 9 güzergah

Fas’ta yürüyüş, Bali’de inziva ya da Hırvatistan’da kürek sörfü… İşte maceracı kadınlara ilham veren tatil seçenekleri

Bali'de sadece kadınların girebildiği bir inziva yeri Bliss Sanctuary / Fotoğraf: Bliss Sanctuary

Yalnız seyahat eden kadınlara her geçen gün yenileri ekleniyor.

Google Trends’e göre, tek başına tatil yapan kadınların sayısı son iki yılda yüzde 131 arttı. 10 bin 500 kişinin katıldığı bir kültür gezisi anketine yanıt veren kadınların yüzde 34’ü gelecekte yalnız seyahat etmeyi planladıklarını söyledi. Geçen 5 yılda tek başına yolculuk yapan kadınların oranıysa yüzde 14’tü.

British Airways’in 2018’de yaptığı başka bir çalışmaya göre kadınların yüzde 50’den fazlası tek başlarına tatile çıktıklarını belirtti. İngiltere, ABD, Fransa, Hindistan, Almanya, İtalya, Brezilya ve Çin’i kapsayan ve 9 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen ankete katılanların yüzde 75’iyse gelecek birkaç yıl içinde yalnız seyahat etmeyi planladıklarını dile getirdi.

Biz de tek başına tatile çıkmayı seven kadınlar için en iyi 9 güzergahı derledik. İşte seçenekler:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fas’ta yürüyüşe çıkın

Yürüyüş macerasına Marakeş şehrinden başlayıp, Bougmez Vadisi üzerinden geçerek Azourki dağ eteklerine ulaşabilirsiniz. Daha sonra dilerseniz Talsanat’taki kilim dokuma dükkanlarını ya da berberi tarzı kına yakılan atölyeleri ziyaret edebilirsiniz.

İzlanda’yı keşfedin

Tek başına tatile çıkmaya karar veren kadın seyyahlar için bir diğer seçenek İzlanda. Başkent Reykjavik’teki turun ardından her biri doğa harikası yerlerden Thingvellir Ulusal Parkı’na gidebilir, Strokkur Gayzeri, Gullfoss Şelalesi ve Silfra Lagünü’nü izleyebilirsiniz.

Bali’de inzivaya çekilin

Bali adasındaki Ubud şehri kadınların adeta mutluluk sığınağı.

 

 

Tek başına seyahat eden kadınlara hitap eden programda yoga yapabilir, bakım seanslarına katılabilir, geleneksel yiyecekleri tadabilir ve kıyı gezileri yaparak kendinizi doğaya bırakabilirsiniz.

Avustralya’da 4x4 araçla gezin

Seyahatlerinde öğrenme becerilerini geliştirmek isteyenlerdenseniz, Queensland’deki Fraser Adası’nda 4x4 araçları sürebilirsiniz. Hafta sonu yalnızca kadınlara ayrılan offroad sürüşlerine katılabilir, adanın sunduğu spa masajı imkanlarından da yararlanabilirsiniz.  

Tuna Nehri’nde gemi turuna katılın

Peki, tek başınıza tatile çıkarken gemi seyahatini tercih edenlerdenseniz ne yapacaksınız? Bu soruya verilecek en iyi yanıtlardan biri Viyana, Bratislava, Salzburg, Budapeşte ve daha birçok şehri görmenizi sağlayacak Tuna Nehri üzerinde yapılan bir gemi turu olabilir.  

 

 

İran’ın yerel kadınlarıyla tanışın

İran tatili, antik başkent Persepolis kalıntılarını görmenin yanı sıra geleneklerini sürdüren kadınlarla tanışma imkanı da tanıyor. Bu ülkede yalnızca kadınların gittiği park alanlarında piknik yapabilir, güzellik salonlarına gidebilir, metro ve trende sadece kadınların bindiği kompartmanlarda seyahat edebilirsiniz. Bu tür bir tatil ayrıca genç kadın girişimcilerle tanışma ve yerel yemekleri İranlı kadınların evlerinde yapılırken öğrenme fırsatı sunuyor.

 

 

Hırvatistan’da kürek sörfü yapın

Adrenalini yüksek uğraşlar peşindeyseniz kürek sörfünü (SUP) deneyimleyebileceğiniz yerlerden biri Hırvatistan. Zadar takımadalarıyla Velebit dağ sırası arasında uzanan Split kentinde SUP dışında yürüyüş, bisiklet sürüşü ve kaya tırmanışı da tatilcilere sunulan seçenekler arasında yer alıyor.

Peru’da pansiyon pansiyon gezin

En bilinen İnka patikalarından daha zorlayıcı ancak manzara açısından bir o kadar da çarpıcı Salkantay patikasından geçerek Machu Picchu’ya ulaşın. Cusco’dan yola çıkıp Machu Picchu’ya giderken konakladığınız yerlerde jakuzinin ve gurmelere hitap eden yöresel yemeklerin tadını çıkarın.
 


Provence’e tırmanın

Tırmanma uzmanları eşliğinde esnekliğinizi, odaklanmanızı, yaratıcılığınızı ve ruhsal gücünüzü maksimum seviyeye çıkarmayı hedefliyorsanız Provence’in sunduğu fırsatlar tam da size göre. Bu tecrübe sırasında kadın eğitmenler ve performans koçları rehberiniz olacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU