Moody’s: Türkiye Varlık Fonu’nun kamu bankalarına sermaye enjekte etmesi zamanında atılmış bir adım ancak gelecekteki riskler artabilir

Moody’sten yapılan açıklamaya göre TVF’den kamu bankalarına sermaye enjekte edilmesiyle bankaların kredi verme imkânlarını artırabilir ancak zorlu faaliyet ortamında gelecekteki riskleri de artırabilir

Fotoğraf: AFP

Dünyanın en eski kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye Varlık Fonu’nun 12 Mayıs’ta aldığı kararla üç kamu bankasına  21 milyar liralık sermaye enjekte edecek olmasını değerlendirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirketten yapılan açıklamada sermaye artırımının bankaların, giderek zorlaşan faaliyet ortamında kredi profilleri üzerinde oluşan baskıyı yönetmelerine yardım edeceği, zararları sindirme kapasitelerini ve likiditelerinin güçlendireceği ifade edildi. 

"Sermaye enjekte edilmesi bankalara Türk şirketlerini ve bireyleri salgın sırasında desteklemek için yeni kredi imkanı verecek" değerlendirmesini yapan Moody's, bunun zorlu faaliyet ortamı dikkate alındığında gelecekteki riskleri artıracağını da vurguladı.

Sermaye enjekte edilmesinin bankalar için zamanında atılmış bir adım olduğunu anlatan Moody's, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 5 daralmasını ve 2021'di yüzde 3,5 toparlanmasını beklediklerini de belirttti.

Yapılacak sermaye artırımının yeni kredilerin desteklenmesi için kullanılacağına işaret eden Moody's, enjekte edilecek sermayenin bankaların sermaye rasyolarını sadece kriz öncesi seviyelerine geri getireceğini öngördüklerini de vurguladı.


Dünya

DAHA FAZLA HABER OKU