Kylie Jenner’ın kendi servetini oluşturan en genç milyarder ilan edilmesi kafaları karıştırdı

21 yaşındaki reality yıldızının net servetinin 1 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor

Forbes, Kylie Jenner’ın kendi emeğiyle bir yerlere gelmiş bir kadın olduğunu söylüyor / Fotoğraf: Indiana Express 

Forbes’un model Kylie Jenner’ı kendi servetini oluşturan en genç milyarder ilan etmesi kafa karışıklığı yarattı.

21 yaşındaki Kylie Jenner’ın ailesinden gelen servetinin ve şöhretinin ve de dahil olduğu meşhur reality programı Keeping Up with the Kardashians’ın dikkate alınması gerektiğini savunanlar arasında online İngilizce sözlük dictionary.com da var.

Net 1 milyar dolara (5.4 milyar TL) ulaşan servetiyle Kylie Jenner’ı dünyanın en genç milyarderi ve kendi servetini oluşturan en genç milyarder ilan eden Forbes, bu servetin öncelikle sahibi olduğu kozmetik şirketi Kylie Cosmetics’ten geldiğini savunurken, dictionary.com sitesi Twitter’dan durumu sorgulayan bir mesaj paylaştı. Site paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Bunun üzerinden geçmemiş miydik? Kendi emeğiyle bir yerlere gelmiş: Yardım almadan hayatta başarıya ulaşmış.”


Forbes geçen yıl Jenner’ın bir yıl içinde kendi servetini oluşturan en genç milyarder olmasının muhtemel olduğunu belirtmiş, dictionary.com da yine Twitter’da yaptığı paylaşımda bunu eleştirmişti. Site şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kendi emeğiyle bir yerlere gelmiş demek yardım almadan hayatta başarıya ulaşmış demektir."

Cümle içinde kullanmak gerekirse: Forbes, Kylie Jenner’ın kendi emeğiyle bir yerlere gelmiş bir kadın olduğunu söylüyor.

Jenner’ın kendi servetini oluşturan en genç milyarder ilan edilmesi sosyal medya kullanıcılarının da tepkisini çekti. Bir kullanıcı şu ifadeleri kullandı:

“Herkes başarılı olmak için yardım alır ama bu kıza kelimenin tam anlamıyla bir servet, bir sürü bağlantı ve anlık bir şöhret teslim edildi. Bu yüzden kendi emeğiyle bir yere gelmiş olarak nitelenemez.”

Bir başka kullanıcı ise şunları söyledi:

“Kylie Jenner ‘kendi servetini oluşturan bir milyarder’ değil. Ailesinin zaten milyonları var ve inanılmaz bir şekilde ünlüler. Yaptığı tek şey şöhretini, servetini ve ailesinin adını sonuna kadar kullanmak.”

Kylie Jenner, Paper Magazine’e verdiği bir röportajda bu konuya ilişkin kendisine yöneltilen eleştirilere değinmiş ve 15 yaşından sonra şirketini kurmak için “son kuruşuna kadar harcadığını” belirtmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU