Furkan Vakfı’nın “öğrenci evlerine” ikinci kez kapatma kararı

Daha önce mahkeme kararıyla açılan öğrenci evleri, valilik kararıyla tekrar kapatıldı

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, 2018'de tutuklanmış ve 22 ay tutuklu kalmıştı 

Adana merkezli Furkan Vakfı’nın öğrenci evleri hakkında yeniden kapatma kararı verildi.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, söz konusu evlerin Furkan Vakfı’na bağlı kaçak yurtlar olduğu iddiasıyla mühürlendiği ama yapılan itiraz üzerine mahkemenin evleri tekrar açtığı hatırlatıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü de evlerin “Öğrencilere ait meskenler” olduğuna yönelik bir rapor hazırlamıştı.

İnternet sitesinde, bu kararlara rağmen Adana Valiliği’nin evleri yeniden mühürleyeceğini açıkladığı belirtilerek, “Tüm bu rapor ve kararlara rağmen Adana Valiliği’nin aldığı skandal mühürleme kararını kınıyor, öğrencilerin evlerine dokunulmamasını talep ediyoruz” denildi.

Vakfın kurucusu Kuytul, 22 ay cezavinde kaldı

2018’de Furkan Cemaatine ait Furkan Vakfı’na yönelik operasyon düzenlenmiş ve vakfın kurucusu Alparslan Kuytul tutuklanmıştı. Kuytul dava kapsamında 22 ay tutuklu kaldı.

Furkan Vakfı Gönüllüleri” adı altında yapılan açıklamada ise evlerin tekrar kapatılmasına dönük kararın nedeninin son günlerde Kuytul tarafından açıklamalar olduğu savunuldu.

"Kapatılma kararı 'Cuma namazı talebinin' ardından geldi"

Açıklamada, “Bu karar, Furkan Gönüllülerinin sosyal medyada ‘korona günlerinde tedbir alınarak tekrar cuma namazının kılınması’ talebinden hemen sonra tebliğ edildi. Cuma namazının tedbir alınarak kılınmasını istemek birilerine göre suç kapsamında değerlendiriliyor ki bu talep sonrasında acısı öğrencilerden çıkartılmak istendi” denildi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU