BM Genel Sekreteri Guterres’ten Lübnan hükümetine çağrı: Hizbullah’ı silahsızlandırın

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, Lübnan hükümetinden Hizbullah örgütünü silahsızlandırmasını istedi

BM Genel Sekreteri Guterres’ten Lübnan hükümetine çağrı: Hizbullah’ı silahsızlandırın / Fotoğraf: AFP

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Lübnan hükümetinden Hizbullah'ı silahsızlandırma çağrısında bulundu.

Guterres açıklamasında “Lübnan’da hükümeti ve silahlı kuvvetleri, Hizbullah’ın silah elde etmesi ve paramiliter kapasitelerini güçlendirmesini yasaklamak için gerekli tüm tedbirleri almaya çağırmaya devam ediyorum” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hizbullah örgütünü Lübnan ve bölgenin istikrarını tehlikeye atmakla suçlayan BM Genel Sekreteri Guterres, şunları kaydetti:

“Hizbullah’ın Suriye çatışmasına dahil olmaya devam etmesi, Beyrut’u bölgesel çatışmalara dahil etme, Lübnan ve bölgenin istikrarını tehlikeye atma riski taşıyor.”

Almanya’da geçen 30 Nisan’da İçişleri Bakanı Horst Seehofer, ülkede Hizbullah’ın faaliyetlerini yasaklama kararı aldıklarını ve üyelerine karşı operasyon düzenlendiğini söylemişti.

Alman hükümeti, İsrail devletinin varlığına karşı hareket etmekle suçladığı ve Hizbullah örgütü ile bağlantıları olduğu şüphesiyle Berlin, Bremen, Dortmund, Münster ve Recklinghausen’da kentlerindeki cami ve derneklere yöneticilik yapanların ev ve işyerinde arama yapmıştı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU