Fatih Terim, Süper Lig'de en çok konuşulan teknik direktör oldu

Ocak-nisan döneminde 7 bin 20 kez haberlere konu olan Fatih Terim, Süper Lig’in en çok konuşulan teknik direktörü oldu. TFF'nin liglerin başlangıç tarihini açıklaması da medyanın en çok konuştuğu başlıklar arasında yer aldı

Fatih Terim / Fotoğraf: @GalatasaraySK

Süper Lig’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle maçlara ara verilirken, 2020 yılının ilk dört ayında hakkında en fazla haber çıkan teknik direktörler de belli oldu. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını birçok sektörde olduğu gibi futbol camiasını da vurdu. 

Medya takip şirketi Ajans Press, Süper Lig’de görev yapan teknik direktörlerin medya karnelerini çıkardı. 

Ajans Press’in 2020 yılı ocak-nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği medya araştırmasında, hakkında 7 bin 20 haber çıkışı tespit edilen Galatasaray'ın hocası Fatih Terim’in en çok konuşulan teknik direktör olduğu görüldü. 

Terim, 23 Mart’ta Kovid-19 testinin pozitif çıktığını açıklamış ve tedavi sürecinin ardından hastalığı yenmişti. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tüm dünyanın geçtiği bir sınav bu... Kimimiz virüsle, kimimiz sabırla, kimimiz akıl ve izanla sınanıyoruz. Allah, herkesin sınavını, kalbine göre versin... Ben, bu sınavdan çok şey öğrenerek çıkacağım. Daha çok kıymet bilecek, karantina süreci sonrası aileme ve sevdiklerime daha çok vakit ayıracağım. Ürettiğim, katkı sağladığım her şeyin bana daha çok huzur vermesini sağlayacağım. Daha çok affedeceğim, daha az üzülmeye çalışacağım. Hastane aşamasını tamamlayıp evimdeki aşamaya geçiyorum. Bu süreçte başta Prof.Dr.Ferah Ece olmak üzere tüm Liv Hospital doktorlarına, çalışanlarına; desteğini, duasını eksik etmeyen büyüklerime, arkadaşlarıma, dostlarıma; oyuncu evlatlarıma ve yol arkadaşlarıma; başta kalbi sarı kırmızı atan canlarım olmak üzere tüm renklere gönül vermiş kardeşlerime; sabırla ve umutla yanımda olan aileme teşekkür ederim. Ne olur, imkanlarınız el verdiğince evinizde kalın ve kendinizi koruyup önlemlerinizi alın. Dün olduğu gibi bugünden sonra da ettiğim her duada, bu virüsle mücadele eden tüm savaşçılar ve hayatlarını, hayatlarımız için adayan tüm sağlık emekçileri olacak. Herkese elim kalbimde şükranlarımı sunuyorum...

Fatih TERİM (@fatihterim)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Süper Lig’in en çok konuşulan ikinci teknik direktörü ise Beşiktaşlı Sergen Yalçın oldu. Trabzonspor’un hocası Hüseyin Çimşir 3 bin 265 haber ile üçüncülük koltuğunda yer alırken, Sivasspor’u çalıştıran Rıza Çalımbay, bin 596 haber ile dördüncü sırada yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trabzonspor’dan istifa ettikten sonra Çaykur Rizespor’un başına geçen Ünal Karaman ise bin 537 haberle listenin beşinci sırasına girdi.

İlk beşi takip eden ve en çok konuşulan on teknik adam arasında yer alan diğer isimler ise şöyle: 

Tamer Tuna (bin 491), Erol Bulut (bin 312), Bülent Korkmaz (bin 120), İlhan Palut (bin 98), Bülent Uygun (984).

 

Nihat Özdemir - 22AA.jpg
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir / Fotoğraf: AA

 

TFF’nin devam kararı çok konuşuldu

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Kovid-19 salgınını önleme tedbirleri kapsamında ertelenen liglerin yeniden başlangıç tarihini açıklaması, son zamanlarda medyanın en çok konuştuğu başlıklar arasında yer aldı. 

Kovid-19 salgını nedeniyle basketbol, voleybol ve hentbol branşları var olan sıralamayla tescil edilidi. Futbolda alınan devam kararı bir kesim tarafından destek görürken bir kesim tarafından da eleştirildi. 

Liglerin 12 Haziran'da başlatılacağının açıklanmasının ardından kararla ilgili medyaya 20 bin 954 haber yansıdı. 

Türkiye’de 19 Mart'ta liglere ara verildiği duyurulurken, kalan maçlar Süper Lig'de 12 Haziran itibariyle seyircisiz olarak başlayacak.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU