Netflix zamlandı mı? Firmadan açıklama geldi

ABD merkezli platformun Türkiye'deki abonelik fiyatına zam yaptığına ilişkin haberlerin ardından firmadan, "O zam değil bir deneme" açıklaması geldi

Zam haberlerinin gerçeği yansıtmadığı, şirketin belirli aralıklarla yaptığı testlerden biri olduğu ortaya çıktı.

Resmi bir veri olmasa da Türkiye'de yaklaşık 70 bin abonesi olduğu düşünülen dijital yayın platformu Netflix'in abonelik bedelinin zamlandığı haberleri firma tarafından yalanlandı.

 

 

Tartışmaların çıkış noktası, platformun resmi sayfasında yer alan üyelik  bedeli şeması. Listede düne kadar 29 lira olan standart üyelik fiyatının zamlanarak 32 lira 99 kuruşa çıktığı görülüyor.

Ancak zamlı fiyatların geçerli olmadığı, Türk tüketicisinin davranış şeklini görmek isteyen şirketin test amaçlı olarak fiyatlara zam yapmış gibi yansıttığı, ödeme anında aboneleri eski bedelden fiyatlandırdığı açıklandı.

Bir diğer deyişle Netflix'in internet sitesinde yer alan abonelik çizelgesinde fiyatlara zam yapılmış gibi gösterilse de üyelik için kredi kartından eski meblağ çekiliyor.

Şirket, üyelerinin Netflix'e verdiği değeri anlamak amacıyla zaman zaman benzer girişimlerde bulunarak farklı fiyat politikalarını test ediyor.

Yetkililer böylelikle üyelik bedeli politikalarının doğruluğunu test ettiklerini söylüyor.

 

Turknet birinci, Türk Telekom sonuncu

Öte yandan Netflix ülkeler bazında yayınladığı internet hızı listesiyle de gündemde. Şirketin ocak ayı boyunca akşam saatlerindeki performansı baz alarak hazırladığı “Netflix ISP Hız İndeksi”ne göre, Türkiye’de internet servisi sağlayıcılar arasında Turknet ilk sırada yer alıyor.

İkinci sırada Turkcell Superonline, üçüncü sırada Vodafone, dördüncü sırada da Türksat kablo bulunuyor. Dsmart, listenin beşinci sırasında. Son sırada ise Türk Telekom yer alıyor.
 

 

Netflix'in Türkiye'de yaklaşık 70 bin abonesi olduğu tahmin ediliyor. Üyeliklerin çeşidine göre bir platformu 4 kişiye kadar kullanmak mümkün olabiliyor.

Platformun 190 ülkedeki toplam üye sayısı ise 139 milyona ulaşmış durumda.

 

DAHA FAZLA HABER OKU