Tahliye edildikten sonra ortadan kaybolan eroin tüccarının Burhan Kuzu'yla fotoğrafı ortaya çıktı

Eski AK Parti milletvekili Burhan Kuzu'nun, "tanımam" dediği eroin tüccarıyla fotoğrafı yayınlandı. Geçtiğimiz yıl tahliye edilen eroin kaçakçısı Zindaşti, hakkında tekrar yakalama kararı verilse de bir daha bulunamadı

Eroin ticareti suçlamasıyla yargılanırken geçtiğimiz yıl tahliye edildikten sonra sırra kadem basan İran vatandaşı Naci Şerifi Zindaşti ile eski AK Parti Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi Burhan Kuzu'nun birlikte çekildiği bir fotoğraf karesi ortaya çıktı.

Zindaşti'nin Burhan Kuzu'nun girişimleriyle serbest kaldığı iddia edilmişti. Tahliye kararının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazıyla hakkında tekrar yakalama kararı çıkarılsa da bir daha bulunamayan Zindaşti o günden bu yana aranıyor. 

Hakimin görevi değiştirildi

Zindaşti'yi tahliye eden hakim Cevdet Özcan ise İstanbul Sulh Ceza Hakimliği görevinden alınarak Küçükçekmece Adliyesi'ne gönderilmişti. Kuzu, Zindaşti'nin serbest kalması için girişimlerde bulunduğunu yalanlıyor ve "Kendisini hiç tanımam" diyor.

Bugün Cumhuriyet gazetesi, Kuzu ile Zindaşti'nin aynı masada yemek yerken çekilmiş fotoğraflarını yayınladı. Fotoğrafta Burhan Kuzu, Zindaşti ve beraberindeki 3 kişi aynı masa etrafında görülüyor.

Burhan Kuzu, Zindaşti ile yemek yediğini kabul ederek "Kendisiyle 2011 veya 2014... Vatandaşlık için yardım istedi. Ben de genel müdürü aradım yardımcı olmalarını istedim. Müdür bir ay sonra bana döndü, ‘hocam bu adamın sıkıntıları falan var’ dedi. Ben de sıkıntı varsa kalsın dedim. Bir daha da görmedim adamı, ilk ve son görüşümdü” ifadelerini kullandı.

Zindaşti’nin kızı ve şoförünün öldürülmesine ilişkin yargılaması süren ve Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan Orhan Ünğan, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na “yargıya müdahale ettiği” gerekçesiyle Kuzu ile ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

 

DAHA FAZLA HABER OKU