UNICEF, Kovid-19 ölümlerinin 7 bine yaklaştığı İran'a, kelebek hastası çocuklar için pansuman malzemesi gönderdi

İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 50 artarak 6 bin 783'e yükseldi. UNICEF, Almanya’nın finansmanıyla İranlı kelebek hastası çocuklara özel pansuman gönderdi

UNICEF'ten İran'a özel pansuman / Fotoğraf: İRNA

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ülke genelinde 50 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve bin 958 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı.

Böylece salgın kaynaklı ülkedeki toplam can kaybının 6 bin 783'e çıktığını belirten Cihanpur, vaka sayısının da 112 bin 725'e ulaştığı bilgisini verdi.

Virüse yakalanan hastalardan 2 bin 735'inin durumunun ağır olduğunu kaydeden Cihanpur, şu ana kadar 89 bin 428 kişinin ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

UNICEF’ten kelebek hastası çocuklara özel pansuman

 İran medyasına göre, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Almanya'nın finansmanı ile kelebek hastalığına yakalanan çocuklara özel pansumanlar hazırlayarak İran'a gönderdi.

İran Sağlık, Tedavi ve Tıp Bilimleri Bakanlığı'nın isteği üzerine gönderilen bu pansumanlar, İsveç merkezli Mölnlycke şirketi tarafından üretildi.

UNICEF sitesinden yapılan açıklamaya göre, Kopenhag'ta temin edilip İran'a gönderilen bu pansumanların ağırlığı 5.8 ton olarak açıklandı. Bu yük kelebek hastası çocuklara verilmek üzere Kelebek Hastalığı Destek Kuruluşu tarafından İran'ın dört bir yanında dağıtılacak.

Kelebek hastaların vücudu pansumana bağlıdır

İran Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre özel pansumanlar, Tebriz, İsfahan, Şiraz, Meşhed, Kirman, Kirmanşah, Ahvaz, Reşt, Tahran ve Erak'ta sağlık merkezlerince ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Kelebek hastalığı doğuştan bir çeşit cilt proteini üretiminin kusuru nedeniyle hasta derin yaralar, kanama gibi çoklu cilt komplikasyonlarıa karşılaşıyor.

Kelebek hastalığı ya da Epidermolizis Bülloza, cildin çok kolay bir şekilde kabarmasına ve aşınmasına neden olan bir grup genetik deri hastalığıdır. Kelebek hastalarının vücudu bu pansumana bağlıdır ve yaşamları ciddi risk altındadır. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU