Karayip Korsanları 6, Johnny Depp’in karakteri Jack Sparrow’a yeşil ışık yaktı

The DisInsider’ın iddiasına göre Jack Sparrow yeni filmin olay örgüsünde yer alabilir

Johnny Depp, serinin 5 filminde de Kaptan Jack Sparrow'a hayat vermişti (Disney)

Disney’in, seriyi yeniden başlatacağı tahmin edilen 6. Karayip Korsanları (Pirates of the Caribbean) filminde, Johnny Depp’in karakteri Jack Sparrow’a da yer verilmesi gündemde.

Filmin başrolü için Galaksinin Koruyucuları (Guardians of the Galaxy) ve Jumanji yıldızı Karen Gillan’ın adının geçtiği daha önce basında yer almıştı. 

Gillan’ın kızıl saçlı korsan Redd’i canlandıracağı belirtiliyor.

We Got This Covered’ın The DinInsider’a dayandırdığı habere göre, serinin 6. filmi, önceki filmlerle süreklilik ilişkisi çok sıkı olmayan bir “yumuşak geçiş” olacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olaylar aynı evrende geçecek ama Sparrow’un baş karakter olduğu 5 filmin doğrudan devamı şeklinde ilerlemeyecek.

Yeni film Jack Sparrow’un olaylara dahil olmasına olanak sağlayacak ancak karakterin filmde yer alması halinde nasıl bir rol oynayacağı henüz bilinmiyor.

Yeni filmdeki olaylara yumuşak bir geçiş yapılacağından, Salazar’ın İntikamı’nın jenerik sonrası sahnesinde lanetli Davy Jones’un (Bill Nighy) mezardan geri döndüğü ve evli çift Will (Orlando Bloom) ve Elizabeth (Keira Knightley) Turner için tehdit haline geldiği finali kurgusal olarak takip etmeyebilir.

Deadpool’un senaristleri Paul Wernick ve Rhett Reese 2018’de projeye dahil edildiklerinde Walt Disney Stüdyoları’nın prodüksiyon sorumlusu Sean Bailey, stüdyonun seriye “yeni bir enerji ve canlılık” getirecek bir değişim aradığını söylemişti.

Wernick ve Reese’in ayrılmasının ardından Disney projeye Chernobyl’den Craig Mazin'i ve ilk üç Karayip Korsanları filmini kaleme alan isimlerden Ted Elliott’ı dahil etti.

2003’te Siyah İnci’nin Laneti (The Curse of the Black Pearl) ile başlayan 5 filmlik seri 4,5 milyar dolar hasılata (yaklaşık 31 milyar 621 milyon TL) imza atmıştı.

 

We Got This Covered

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU