Davutoğlu: İktidar, 'Eski Türkiye’nin' demokrasi, İslam ve hukuk devleti düşmanlarıyla koalisyon halinde 15 Temmuz ruhuna ihanet ediyor

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bir koalisyon hükümetine dönüştüğünü söyledi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesaplarından yaptığı basın açıklamasından iktidara yüklendi. 

Son günlerdeki darbe tehdidi iddialarını değerlendiren Davutoğlu, “Türkiye’nin kirli, kanlı ve darbeci aktörleri iktidar ve devlet mahfillerinde tekrar iade-i itibar kazanır da darbe tehdidi olmaz mı? Krtipto FETÖ’cüler kışkırtıcılık yapmaya başlar da darbe tehdidi olmaz mı?” dedi. 

“Nerede bir 28 Şubatçı, 27 Nisancı varsa 15 Temmuz’dan sonra iktidar mahfillerinde, devlet kurumlarında, iktidar medyasında arz-ı endam etmeye başladı” ifadelerini kullanan Davutoğlu, “15 Temmuz hain darbe teşebbüsünü kahraman milletimiz engelledi ancak eskiden darbe yapma teşebbüsünden yargılanan kim varsa gelip milletimizin kazanımları üzerinden itibar ve makam sahibi oldular” şeklinde konuştu.

Perinçek’e: Pekin ve Şam’ın Türkiye temsilcisi, bütün ömrü demokrasi ve İslam düşmanlığıyla geçmiş bir etki ajanı…

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, 28 Şubat’ın FETÖ’ye karşı yapıldığı ve sürecin hala devam ettiği yönündeki açıklamasına değinen Davutoğlu şunları söyledi:

İktidar medyasının yeni yıldızlarından Pekin ve Şam’ın Türkiye temsilcisi, bütün ömrü demokrasi ve İslam düşmanlığıyla geçmiş bir etki ajanı açıkça 28 Şubat darbesinin bugün hala devam ettiğini söylüyor ve ne hikmetse bir tweetten, bir yazıdaki cümleden, bir konuşmadaki bir ifadeden, doların yükselmesinden darbe bulup çıkaranlar açıkça darbenin devam ettiğini söyleyene karşısında sus-puslar. 

Koalisyon hükümetinin iki ortağı var diye biliyorduk. Anlaşılan bu koalisyon hükümetinin diğer ortakları da var ve onların darbeden bahsetmesi serbest. Eski Türkiye’nin aktörlerine, kirlerine, cürümlerine, günahlarına ve alışkanlıklarına karşı çıkmayanların bugün herhangi bir darbeye karşı çıkmaları mümkün değil. 

“15 Temmuz ruhuna ihanet ederek”

15 Temmuz’u, “Eski Türkiye ortaklarına karşı kazanılmış kahramanca bir zafer” olarak nitelendiren Davutoğlu, “15 Temmuz’da sokaklara inenler, canlarını ortaya koyanlar ‘Eski Türkiye’ tehdidine karşı durdular. Bugün iktidar 15 Temmuz ruhuna ihanet ederek eski Türkiye’nin demokrasi düşmanı, insan hakları düşmanı, adalet düşmanı, İslam düşmanı ve hukuk devleti düşmanı varsa onlarla koalisyon halindedir” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanlığı sistemi koalisyon hükümetine dönüştü”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin bir koalisyon hükümetine dönüştüğünü savunan Davutoğlu, “Asıl davul bir tane ve AK Parti’nin boynuna asılmış, tokmak ise birden fazladır” dedi. 
 

DAHA FAZLA HABER OKU