Otomobili kara saplanan adam, köpeğiyle birlikte 5 gün tako sosu yiyerek hayatta kaldı

Polis yetkilileri, günler sonra ulaşılan Jeremy ile köpeği Ally’nin sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı

Jeremy Taylor ve köpeği Ally kara saplanan otomobilde beş gün mahsur kaldılar / Fotoğraf: ABD/Oregon/Dechutes İlçesi Şerif Ofisi 

Peter Stubley – The Independent

ABD’de arabasıyla karda mahsur kalan bir kişi 5 gün boyunca tako sosu yiyerek hayatta kalmayı başardı.

Oregon eyaletinin Sunriver şehrinde yaşanan olayda, 36 yaşındaki Jeremy Taylor köpeği Ally ile birlikte Toyota 4Runner marka cipiyle ormanlık yolda ilerlerken araç bir anda kara saplandı.

Yardım bulmaya çalışan Taylor, bir süre yürümeye çalışsa da kar kalınlığı yüksek olduğu için köpeğiyle birlikte otomobiline dönmek zorunda kaldı.

Taylor ve köpeği mahsur kaldıkları yerde kurtulmayı beklerken, Taylor'dan uzun süre haber alınamaması üzerine harekete geçen Deschutes kasabası polisi, Facebook’tan yardım çağrısı yaptı.

Bu sırada Taylor’ın olduğu bölgeden motorlu kızağıyla geçen bir kişinin durumu fark etmesi üzerine 1 Mart’ta kurtarma çalışmaları başlatıldı. Kara gömülen cip, traktörlerin yardımıyla ormanlık alandan çıkarıldı.

Kurtarma operasyonuyla ilgili bilgi veren Şerif Yardımcısı William Bailey, “Jeremy ve köpeği Ally bulunduklarında sağlık durumları iyiydi. Yalnızca 5 gün boyunca karda kaldıkları için açlardı” dedi.

Bailey, genç adamın mahsur kaldığı süre boyunca aracını aralıklarla çalıştırarak ısındığını ve yanındaki tako soslarını yiyerek hayatta kaldığını söylediğini aktardı.  

Günler sonra evine dönen Taylor, Facebook üzerinden yaptığı esprili paylaşımda “Taco Bell acı sosu hayat kurtarır!” dedi. Taylor ayrıca, kendilerine yardım eden herkese minnettar olduğunu yazdı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU