Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı’nın görevine son verildi

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, kentteki tüm ülkü ocaklarının kapatıldığını ifade etti

Fotoğraf: AA

Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Serdar Turan, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin emri ile görevine son verildiğini duyurdu.  

Serdar Turan sosyal medyada yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Kıymetli büyüğümüz genel başkanımız sayın Devlet Bahçeli'nin emirleriyle Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı görevim sona ermiştir. Bundan sonra da bir ülkücü olarak liderimizin emrinde olmaya devam edeceğim. Kamuoyuna duyurulur.

AW013044_01.jpg
Turan'ın açıklaması. Görsel: İHA


Ersoy: Liderimizin takdiri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’u arayarak kararını bildirdiği, bunun üzerine Ersoy’un MHP İl Başkanı Serkan Tok ile birlikte Ülkü Ocakları binasına giderek Turan’a Bahçeli’nin kararını tebliğ edip Ülkü Ocakları binasının anahtarlarını teslim aldıkları öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, “Liderimiz beni telefonla arayarak durumu bildirdi, İl Başkanımız Serkan Tok ile birlikte ocağımıza giderek Serdar Turan’a durumu tebliğ edip anahtarlarımızı teslim aldık. İl ocak ve bağlı bütün ocaklar liderimizin talimatıyla ikinci bir emre kadar kapalı kalacak. Tamamıyla liderimizin takdiridir” dedi.

“Karar, gerginliğe taraf olunduğu için alındı” iddiası

MHP’nin kararı, geçen günlerde hayatını kaybeden Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek’in gömülmesinden kaynaklı ülkü ocaklarının gerginliğe taraf oldukları gerekçesiyle aldığı iddia edildi.

 

Independent Türkçe, Kayseri Olay, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU