Kurtulmuş ve Erbakan, liderlik yarışından 9 yıl sonra yan yana geldi

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, SP Genel Başkanı'yken kendisine karşı parti içi muhalefeti örgütleyen Fatih Erbakan'la 9 yıl sonra yan yana geldi

Bülent Arınç, Numan Kurtulmuş ve Fatih Erbakan

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanı'yken siyasi anlaşmazlık yaşadığı Fatih Erbakan'la 9 yıl sonra yan yana geldi. 

Numan Kurtulmuş, Bülent Arınç ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Erbakan Vakfı tarafından düzenlenen "Necmettin Erbakan'ı Anma ve Anlama Programı"nda bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Üç isim hatıra fotoğrafı da çektirdi. 

Fatih Erbakan, Numan Kurtulmuş'un Saadet Partisi Genel Başkanlığı döneminde, parti içi muhalefetin örgütleyicileri arasında gösteriliyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olaylı iftarda masalar devrilmişti

O dönem Kurtulmuş SP'den Erbakan'a yakın isimleri tasfiye etmeye çalışmakla itham ediliyordu. 2010 yılında gerçekleştirilen bir iftar yemeğinde Erbakan yanlıları Kurtulmuş'u istifaya çağırmış çıkan olayların ardından Kurtulmuş'a tuzluk fırlatılmış ve iftar masaları devrilmişti.

Protestocu grubun Fatih Erbakan yanlıları olduğu iddia edilmişti.

Partinin olaylı geçen dördüncü kongresinin ardından Erbakan'a yakın isimler süreci yargıya taşımış ve Saadet Partisi yönetimine kayyum atanmıştı.

Partiye kayyum atanmasının ardından Numan Kurtulmuş ve ekibi SP'den istifa ederek Halkın Sesi Partisi'ni kurmuş, bir süre sonra da partisini kapatarak AK Parti'ye katılmıştı.
 


İkisi de SP'den ayrıldı

Kurtulmuş partiden ayrılsa da işler Fatih Erbakan için yolunda gitmedi. 

Fatih Erbakan daha sonra Saadet Partisi genel başkanlığına aday oldu ancak seçilemedi. Ekibiyle birlikte partiden tasfiye edilen Erbakan, Yeniden Refah Partisi'ni kurdu.

O günden bu yana yan yana gelmeyen ikili Erbakan Vakfı'nın programında objektiflere poz verdi. 

DAHA FAZLA HABER OKU