Türkiye’nin ilk dijital festivali: Festtogether Evde

YouTube üzerinden “Eğlen iz bırakma” mottosuyla gerçekleştirilen ve müziğin birleştirici gücünü ortaya koyan etkinliğin sosyal fayda sağlaması hedeflendi. Festivale Fazıl Say ve Kerem Görsev gibi sanatçılar da destek verdi

Sosyal medya platformundan yayınlanan "Festtogether Evde" sanatçıları müzikseverlerle buluşturdu / Fotoğraf: AA

Sosyal fayda sağlaması amacıyla hayata geçirilen "Festtogether Evde" etkinliği, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında online şekilde gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan oyuncu Mert Fırat, ikincisi düzenlenen festivalin bu yıl dijital şekilde gerçekleştirilmesiyle çok fazla kişiye ulaşacaklarını söyledi.

Fırat, "Bugün hem müzik bir an bile susmayacak hem de üreten, hayal eden, yaratan nice insan evlerimize sizlerle 'merhaba' diyecek. Sizlerle buluşacak ve birlikte üretmenin, birlikte katkı sunmanın keyfini yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

YouTube üzerinden canlı yayınlanan festivale Bodrum'dan katılan caz piyanisti Kerem Görsev ise "Evdeyiz ve bugün küçük bir dinletim var. Kendi müziklerimden biraz çalmaya çalışacağım" dedi.

Duvar piyanosunun başına geçen müzisyen, "A.G. Blues", "Abacco" ve 2015 yılında Prag Flarmoni Orkestrasıyla kayıtlarını yaptıkları albümden "Baroness" adlı eserleri çaldı.

Etkinliğe bağlanan bir diğer sanatçı ise Fazıl Say oldu.

Sunucu Yekta Kopan’ın sorularını yanıtlayan Say, 30 yıldır ilk kez böyle bir döneme şahitlik ettiğini belirtti.

2 aydır bulunduğu Urla'daki evinden yayına katılan Fazıl Say, "Bu 2-3 aylık süreç uzayacak, eylül-ekim'e kadar bizim konserlerimizin başlayacağı düşünülmüyor. Böyle tam bir çalışma yılı, dinleme yılı oldu. Ben bu açıdan bakıyorum ve bunun faydasını sağlamaya çalışıyorum" değerlendirmesini yaptı.

Fazıl Say, Türkiye'deki müzisyenlerin konserlerinin de dünyadaki örnekleri gibi ertelendiğini ve pek çok etkinliğin 2021 veya 2022 yılına ertelendiği bilgisini de paylaştı.

Konuşmaların ardından Fazıl Say'ın piyano performanslarından "Memleketim" ve "Aşil" adlı eserlerin kayıtları gösterildi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU