2019 Camimi Ziyaret Et Günü: Nedir, neden düzenlenir?

Etkinliğin amacı, farklı inançlara sahip insanlar arasında bağ kurmak

İngiltere'nin en eski camisi Şah Cihan

Fotoğraf: AA 

İngiltere genelinde 200’den fazla cami, bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında kapılarını tüm dinlerden insanlara açacak.

Camimi Ziyaret Et Günü (Visit My Mosque Day) sırasında çeşitli çevrelerden gelen insanların İslam hakkında daha çok şey öğrenmesi ve farklı dini topluluklar arasında daha güçlü bağlar kurulması hedefleniyor.

İlki 2015’te gerçekleştirilen etkinlik için bu yıl 200’den fazla camide yoğun hazırlıklar yapıldı.

İşte bu organizasyon hakkında bilmeniz gerekenler:

 

Camimi Ziyaret Et Günü Nedir?

İngiltere Müslüman Konseyi tarafından hayata geçirilen girişim, ülke geneline yayılan bir etkinlik olarak tüm inançlardan insanları camileri ziyaret etmeye çağırıyor.

Açık cami günleri İngiltere’de onlarca yıldır devam eden bir gelenek olsa da söz konusu girişimin ilk etkinliği 2015 Şubat ayında gerçekleştirildi.

İlk uygulamada yalnızca 20 caminin katıldığı etkinlik, geride kalan dört yıl içinde gittikçe daha fazla sayıya ulaştı.   

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O tarihten bu yana ülke genelinde organizasyona katılan camilerin sayısı 10 kat arttı. İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn ve Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, 2018’deki Camimi Ziyaret Et Günü’nde kendi bölgelerindeki camilere giderek etkinliğe destek verdi.

Başbakan May cami ziyareti sırasında, “Bu, Maidenhead’daki insanların gelip İslam inancı hakkında biraz daha fazlasını öğrenmeleri için büyük bir fırsat” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Khan ise “Camilerde ve mescitlerde çok etkili bir atmosfer var” dedi.

Ne zaman gerçekleşiyor?

Bu yılki etkinlik, 3 Mart Pazar günü gerçekleşecek. Organizatörler, cami ziyaretinde bulunmak isteyenlerin Visit My Mosque internet sitesinden bilgi edinebileceğini belirtti.

Nerede gerçekleşiyor?

Ülke genelinde 200’den fazla cami ziyaretçilerini bekliyor. Etkinliğe katılacak kişiler, kendilerine en yakın camiye yönlendiriliyor.

Neden yapılıyor?

Camimi Ziyaret Et Günü’nün temel hedefi, insanların camileri ziyaret etmesini sağlayarak İslamiyet hakkında daha fazla bilgi edinmelerine imkan tanımak. 

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek etkinlik öncesinde hummalı bir hazırlık yapıldı. 24 Şubat günü ülke genelinde 250’den fazla cami baştan aşağı temizlendi. Bu organizasyonla İngiltere’yi Temiz Tut kampanyasına da destek veren her yaştan ve inançtan çok sayıda gönüllü, sabah 10’dan gece yarısı 12’ye kadar çalıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU