Bahçeli: 31 Mart’ta sonuç ne olursa olsun Cumhur ittifakı yaşayacaktır

MHP lideri yeni parti kurma hazırlığı yaptıkları söylenen Gül, Babacan ve Davutoğlu’nu “eski ve erdemsiz bir blok” olarak niteledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli - Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

“Cumhur ittifakı başarısız olursa MHP ne yapar?” sorusunun canlı tutulmaya çalışıldığını savunan Bahçeli şunları söyledi:

"31 Mart 2019'da sonuç ne olursa olsun harcı Yenikapı'da karılan, hedefleri 16 Nisan halkoylamasıyla kategorik bir hal alan, milletimizin ruh kökünden doğan Cumhur İttifakı mutlaka yaşayacak, yeni hükümet sistemine sonuna kadar sahip çıkacaktır."

Devlet Bahçeli diğer muhalefet partilerini yeni hükümet sistemini hırpalamaya çalışmakla suçladı ve şu ifadeleri kullandı:

“Yeni hükümet sistemini hırpalamak ve hüsrana uğratmak için nöbete girenler alenen Türkiye'nin sırtındaki kamburlardır. Şayet zillet 31 Mart'ta hedefine ulaşırsa en kesif saldırıyı yeni hükümet sistemine yapacak, bu kapsamda milli güvenlik tehditlerinin yanında ateş topuna dönüşecek bir sistem anlaşmazlığı ve tartışması ülkemizi boğacaktır."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bahçeli "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tartışmaya açılmaması, milli bekamız üzerindeki zalim hesapların gerçekleşmemesi için 31 Mart eşiğinin sağ salim, güvenli, demokratik ve kalıcı bir şekilde aşılması şarttır, akut bir ihtiyaçtır. Bir ateş çemberinin içinde olduğumuz bilinmektedir. Güney sınırlarımız boyunca oynanan şiddetli ve sinsi oyunların vahim boyutlara ulaştığı da her vicdan sahibi insanımız tarafından itiraf ve ifade edilecektir. Hakimiyet ve bölüşüm kavgaları artık şirazesinden çıkmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

“Eski ve erdemsiz bir blok”

Bahçeli’nin hedefinde yeni parti kurmaya hazırlandıkları söylenen Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu da vardı:

"Eski ve erdemsiz bir blokun yeni parti çalışmaları hakkında gün aşırı spekülasyonlar yapılmakta, vadeler biçilmekte, bir dip akıntı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bilinmelidir ki, Türkiye'nin yeni bir partiye değil, yeni hükümet sisteminin kökleşmesine ihtiyacı vardır.”


“31 Mart’ta beklenen olmasa da hedeften sapmak, vazgeçmek yoktur” diyen Bahçeli hedeflerinin Cumhur ittifakının 24 Haziran seçimlerinde aldığı desteğin gerisine düşmemek olduğunu söyledi.

24 Haziran milletvekili seçiminde AK Parti ve MHP’nin aldığı oy oranı yüzde 53,66’ydı. Cumhurbaşkanı seçiminde ise Erdoğan yüzde 52,59 oy almıştı.
 

DAHA FAZLA HABER OKU