Pakistan gözaltındaki Hint pilotu ülkesine teslim edecek

Uçağı düşürüldükten sonra yakalanan pilot Lahor kentinden Wagah’taki sınır kapısına getirildi

Pakistan sınırında Hint pilotu bekleyen Hindistanlılar - Fotoğraf: AFP

Pakistanlı yetkililerin gözaltındaki Hint pilot Abhinandan Varthaman'ı Hint yetkililere teslim etmek üzere sınıra götürdüğü belirtildi.

Varthaman'ın yer aldığı konvoyun, Lahor kentinden Wagah'taki sınır kapısına geldiği, konvoya, askeri araçların eşlik ettiği görüldü.
 


Pilotun Hint yetkililere teslim edileceği sınır kapısının Hindistan tarafında, ellerinde bayraklar ve çiçekler bulunan büyük bir kalabalık toplandı.

Pakistan Başbakanı İmran Han, Hint pilotun "barışçıl niyetlerinin göstergesi olarak serbest bırakılacağını" açıklamıştı.

Savaşın videolu PR'ı

Hint pilot Abhinandan Varthaman’ın yakalandıktan sonra sorgulama görüntüleri servis edilmişti.
 


 

Görüntüde gözleri kapalı, elleri bağlı ve yüzünde kanaması olan pilotun adını ve sicil numarasını söylediği duyuluyordu. Bu görüntünün altına yapılan yorumlarda Pakistanlı yetkililer pilota kötü davranıldığı gerekçesiyle eleştiriliyordu.

Daha sonra pilotun bir görüntüsü daha paylaşıldı. Bu görüntüde ise Hint pilotun elinde bir kupa vardı. Oldukça nazikçe sorulan sorulardan istediklerine yanıt veren pilot istemediklerine ise “Bunu size söyleyemem” şeklinde yanıt veriyordu.





Pilotun neredeyse her kelimeden sonra çayından bir yudum alması, “Görüntü ilk yayınlanan görüntüyle oluşan kötü imajı silmek için mi paylaşıldı?” sorusunu akıllara getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pakistan hava sahası kısmen açıldı

Bu arada Pakistan Sivil Havacılık İdaresi, ülke hava sahasının uçuşlara kısmen yeniden açıldığını duyurdu.

İdareden yapılan açıklamada, Karaçi, İslamabad, Peşaver ve Ketta'da hava sahasının iç ve dış seferlere karşılıklı olarak açıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Lahor'daki dahil olmak üzere diğer tüm hava alanlarının, 4 Mart'a kadar kapalı kalacağı kaydedildi.
 

DAHA FAZLA HABER OKU