İran’ın Kürdistan eyaletinde çatışma: Bir albay 3 Devrim Muhafızları mensubu öldü

İran'ın batısındaki Kürdistan eyaletine bağlı Divandere bölgesinde güvenlik güçleri ile silahlı gruplar arasında çıkan çatışmada Devrim Muhafızları Ordusu mensubu bir albay ile iki asker öldü

İran Devrim Muhafızları mensubu / Fotoğraf: AP

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun açıklamasına göre, Kürdistan eyaletine bağlı Divandere bölgesinde "devrim karşıtı terör gruplarıyla" güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Bir albay ile Devrim Muhafızları mensubu iki askerin öldüğü çatışma sonucunda çok sayıda militanın da öldürüldüğü belirtildi. 

"Devrim karşıtı teröristler" olarak adlandırılan silahlı grubun hangi örgüte mensup olduğu ise açıklanmadı. 

İran İnsan Hakları Örgütü (Hengaw) de Divandere ilçesinin Çilçemeye bölgesinde Kürt güçler ile Devrim Muhafızları arasında çatışma çıktığını ve çıkan çatışmada biri albay üç güvenlik güçleri mensubunun öldüğünü ve 5 kişinin de yaralandığını söyledi.

 

Şekiba Selimi
Şekiba Selimi / Fotoğraf: Twitter

 

İnsan Hakları Örgütü'nün verdiği bilgiye göre çatışmada Albay Şekiba Selimi, Cafer Nizampur ve Muhammed Şekiri hayatını kaybetti.

"Ayrılıkçı terör örgütü" üyeliği suçlamasıyla 8 kişi gözaltına alındı

İran'ın güneybatısındaki Huzistan eyaletinde "ayrılıkçı terör örgütü" üyesi oldukları suçlamasıyla 8 kişi gözaltına alındı.

Huzistan Emniyet Müdürü Haydar Abbaszade, çeşitli “terör” eylemlerini gerçekleştirmekle suçlanan 8 kişinin Şadigan ilçesinde gözaltına alındığını söyledi.

Abbaszade gözaltına alınanların kimliğine ilişkin bilgi vermezken bu isimlerle irtibatlı oldukları düşünülen kişilere ilişkin soruşturmanın sürdüğünü kaydetti. 

Geçen hafta da Sistan-Beluçistan eyaletinde bazı “terör” saldırılarının failleri oldukları iddia edilen 4 kişi yakalanmıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU