Yeni Şafak yazarı: Pülümür dağına bin yıllık bayat bir Kemalist refleksle “ne mutlu Türküm diyene” yazılması yanlıştır

“Dağa taşa ‘ne mutlu Türküm diyene’ yazılması, PKK’nın arayıp da bulamadığı zemini temin etme işlevi görecektir”

Fotoğraf: Twitter

Yeni Şafak gazetesi yazarlarından İsmail Kılıçarslan, Tunceli'nin Pülümür ilçesinde, emniyet ve jandarma personelinin dağa "Ay yıldız" figürü yaparak Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ne mutlu Türk'üm diyene" sözünü yazmasını eleştirdi.

Kılıçarslan, bugünkü “Başa mı dönelim?” başlıklı köşe yazısında çözüm sürecinin sonucundan bağımsız olarak terörün zeminini ortadan kaldırma  için ele geçirilmiş çok ama çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

“Çözüm süreci, geldiği nokta itibariyle bitmek zorundaydı. Dönemin HDP’sinin azgınlığı, FETÖ’nün çektiği numaralar, siyaset mekanizmasının yaptığı yanlışlar, sürdürülemeyen dengeler ve ötesi çözüm sürecini tıkanma noktasına getirdi” diyen Yeni Şafak yazarı, sürecin bitmesinin en az işe yaradığı kısmın Türkiye devleti olduğunu ifade etti.

Pülümür’deki dağa yazılan “Ne mutlu Türk’üm diyene” yazısını eleştiren Kılıçarslan, şu ifadeleri kullandı:

Devletimizin Pülümür dağlarını terörden arındırması ne denli doğru ve her türlü takdire şayansa, Pülümür dağına bin yıllık bayat bir Kemalist refleksle “ne mutlu Türküm diyene” yazılması da o denli yanlıştır. Terörü yok ederken terörün zeminini tahkim etmenin bize hiçbir fayda sağlamayacağı açıktır. Türklük meselesini bir kimlik meselesi olarak gören ve çok önemseyen biri olarak söylemeliyim ki dağa taşa “ne mutlu Türküm diyene” yazılması, PKK’nın arayıp da bulamadığı zemini temin etme işlevi görecektir.

Terörle mücadelemizin olmazsa olmazı Kürt kimliği ile terörü itizal etmek, birbirinden olabildiğince uzaklaştırmaktır.

Kaba Kemalist milliyetçiliğin “ne mutlu Türküm diyene” sloganına gerilemek, terörle mücadelede aldığımız olağanüstü başarılı mesafeyi zedeler, zedeleyecektir. PKK ile Kürt kelimesini eşitlemek, bunun karşısına da “ne mutlu Türküm diyene” kabalığıyla çıkmak PKK’nın da, onun politik uzantılarının da, emperyalistlerin de en çok arzu ettiği şeydir.

Türkler vardır. Kürtler vardır. Türklerle Kürtler bin yıllık ikiz kardeşlerdir. Bir de bu ikiz kardeşliğe kasteden PKK’lı itler vardır. Meselenin alfabesi burasıdır. Bu alfabeyi reddederek başa dönmekse yapılabilecek en kötü hatalardan biridir vesselam.

 

Independent Türkçe, Yeni Şafak

DAHA FAZLA HABER OKU