Hürriyet'in Washington Temsilcisi Çamlıbel istifa etti, Orwell'e selam gönderdi

Cansu Çamlıbel, istifasını Twitter hesabından duyurdu, "Gerçeği söylemek devrimci bir eylemdir" diye yazdı

Cansu Çamlıbel Ocak 2017'den beri Hürriyet'in Washington Temsilcisi olarak görev yapıyordu.

Hürriyet Gazetesi Washington Temsilcisi Cansu Çamlıbel, Twitter hesabından bir açıklama yaptı ve görevinden istifa ettiğini duyurdu.

 

Çamlıbel, veda mesajında "Meslektaşlarıma ve her koşulda haberine sahip çıkan okura selamla, bir de üstat Orwell’e.. Çünkü gerçeği söylemek devrimci bir eylemdir” diye yazdı.

Ünlü yazar George Orwell'in "‎Sahtekarlığın evrensel düzeyde egemen olduğu dönemlerde, gerçeği söylemek devrimci bir eylemdir" sözüyle Hürriyet'e veda eden Çamlıbel'in geçen yıl Ağustos ayında yazdığı  “Yanlış anlaşılma mı Halkbank mı?” başlıklı yazısı Hürriyet'te sansürlenmişti.

Gazetede yayınlandıktan sonra internet sayfasından kaldırılan yazıya ait link o gün bugündür Çamlıbel'in kişisel Twitter hesabında "sabitlenmiş tweet" olarak yer alıyor. O linke tıklayanlar yazıya değil, Hürriyet'in "Yazarlar" sayfasına gidiyor.

Çamlıbel, Hürriyet'in sansürlediği o yazıda, Ankara’nın ABD’li rahip Andrew Brunson karşılığında Halkbank’ı hedef alan 2 yeni soruşturmanın sonlandırılmasını talep ettiğini yazmıştı.

Tolga Tanış'ın ardından Washington Temsilciliği görevine getirilen Çamlıbel'in gazete ile yollarını ayıracağı uzun süredir konuşuluyordu.

 

DAHA FAZLA HABER OKU