ABD’de biraya Hindu Tanrılarının ismini veren şirketten özür dilemesi istendi

Şirket son aylarda, Hindu tanrılarının isimlerini biralara verdiği için tepki gören üçüncü işletme oldu

Bir adam Hindu Maymun Tanrı Hanuman'a ibadet ederken / Fotoğraf: The Independent 

Tim Wyatt – The Independent

ABD’nin Virginia eyaletindeki bir fabrikanın, Hinduizm tanrılarından "Hanuman’'ın ismini biraya vermesi nedeniyle özür dilemesi istendi.  

Evrensel Hinduizm Derneği Başkanı Rajan Zed, bir Hindu tanrısının adının alkollü bir içkiye verilmesinin çok düşüncesizce olduğunu söyleyerek şunları söyledi: 

“Hinduizm’de tanrı Hanuman’a çok saygı gösterilir, tapınaklarda veya evlerdeki mabetlerde ona ibadet edilir. O ticari amaçlı bir bira satışında kullanılamaz. Hindu tanrılarının, kavramlarının veya sembollerinin ticari veya başka amaçlarla yakışıksız kullanımı, inananları incittiği için uygun değil.”

Olde Salem isimli bira şirketi yaptığı açıklamada, flamenko türü bir şarkıdan esinlenerek bu ismi koyduklarını ve bir Hindu tanrısının ismi olduğunu bilmediklerini belirtti.

Firma şunları söyledi: 

“Durumu ele almak için seçenekleri gözden geçiriyoruz. Zed'in bize doğrudan ulaşmasını sağlayarak, uygun bir çözüm bulmak için birlikte çalışmaya açığız. Bu yanlış hareket eğer birilerini incittiyse özür dileriz.”

İsim değişikliği talebinde bulunduklarını da söyleyen Zed, “[Bira üreticileriyle] bir problemimiz yok. Biz sadece değişiklik talep ediyoruz ve bunu yapmak onlara kalmış.” dedi.

Öte yandan şirket içeceği, web sitesinin “Karanlık Cephe” (Karanlık ve Tehlikeli) bölümünde laktozla yapılan bir tür şekerli İspanyol birası olarak sıralıyor.

Ramayana destanının ana karakteri Hanuman normalde literatürde olağanüstü güçlere sahip bir maymun olarak tasvir ediliyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.   

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU