Michael Jackson’ın ailesi Leaving Neverland’deki suçlamalara tepki gösterdi: Tek dertleri para!

Ünlü şarkıcının yeğeni Taj, Michael Jackson’ın “genç erkek çocuklarla pijama partisi yapmanın dışarıdan ne kadar garip göründüğünü bilmediğini” savundu

Fotoğraf: Leaving Neverland Belgeseli 

Michael Jackson hakkında ortaya attığı iddialarla daha yayımlanmadan tartışma konusu olan Leaving Neverland belgeseli ünlü şarkıcının yakınlarını kızdırdı. Jackson ailesinin fertleri, filmde suçlamalarda bulunan kişilerin “tek dertlerinin para olduğunu” iddia etti.

Jackson’ın kardeşleri Tito, Marlon ve Jackie ile yeğeni Taj, Leaving Neverland’de şarkıcıya yöneltilen suçlamalara Gayle King’in sunduğu CBS sabah programında yanıt verdi. Marlon Jackson, ünlü şarkıcının kendilerine çocukken cinsel istismarda bulunduğunu ileri süren kişilerin tazminat peşinde koştuğunu ve “tüm dertlerinin para olduğunu” söyledi.

Meselenin her zaman parayla ilgili olduğunu savunan yeğen Taj ise “Söylemekten nefret ediyorum ama konu amcam olduğunda bu meseleyi neredeyse açık çek olarak görüyorlar. Bu insanlar kendilerini alacaklı hissetti. Bilirsiniz, bir şey uğruna çalışmaktansa her şey için amcamı suçluyorlar” diye konuştu.

Michael Jackson’ın çöküşünü “saf olmasına” bağlayan Taj Jackson, bu nedenle ünlü şarkıcının “genç erkek çocuklarla pijama partisi yapmanın dışarıdan ne kadar garip göründüğünü bilmediğini” belirtti.

Çocukluğunda Jackson hanesinde yaşananları aktaran Taj Jackson şöyle devam etti:  

 

“Ben o evde büyüdüm. Bu yüzden tuhaf değildi. Dışarıdan bakıldığında tuhaf görünebileceğini düşünüyorum. Diyeceğim şu ki bunun kulağa nasıl geldiğini biliyorum. Fakat gerçekten böyle bir ortamda olduğunuzda, çocuklarıyla Little Rascals ya da Three Stooges filmlerini izlediğinizde yalnızca bunları izliyor olursunuz. Bu çok masum bir şey. Bana göre amcamın tek hatası, mayasında olaylara farklı bakacak bir kötülük olmamasıydı. Bence olay buydu. Saflığı bir bakıma çöküşünü hazırladı.”

 

Son gelişmeleri The Independent’a değerlendiren Leaving Neverland’in yönetmeni Dan Reed ise aileden yöneltilen filmin “yalnızca parayla ilgili olduğu” iddialarına katıldığını söyledi.

“Elbette tamamen parayla ilgili” diyen Reed, “Bu, Jackson mülkünün parasıyla ilgili. Mal varlığını korumaya çalışırlarken geçen yıl 400 milyon dolar (2,1 milyar TL) kazandılar” dedi.

İşini yaparken herhangi bir suç duyurusunda bulunmadığını belirten Reed şöyle konuştu:

 

“Ortada cevap bekleyen sorular var: Aile bu mesele hakkında ne kadar bilgi sahibi? Bunu ne zaman öğrendiler? Jackson’ın hanesinde birçok insanın çok şey gördüğü açık. Kayıtlara göre bu konuda şahitlikleri var. Mahkemeye delil sundular. Ancak Jackson cephesinden kulağıma gelen tek bilgi, şarkıcının mal varlıklarını idare eden kuruluşun Michael Jackson’ın tecavüz ettiği çocuklara yönelik istismarlar karşısında savurduğu laflar. Bence utanç verici olan budur.”

 

Leaving Neverland belgeseli için röportaj veren Wade Robson ve James Safechuck, Michael Jackson tarafından cinsel istismara uğradıklarını ileri sürüyor. Dört saat süren filmin prömiyeri bu yılın başlarında Utah’taki Sundance Film Festivali’nde yapıldı. Filmi izleyenler, Jackson’a yöneltilen suçlamalar karşısında şok yaşadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jackson’ın varlıklarını idare eden kuruluş, belgesel karşısındaki öfkelerini dile getirirken, filmi Channel 4 televizyonuyla birlikte hazırlayan Amerikan HBO kanalına dava açtı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU